joi, 29 septembrie 2011
Fish fingers la cuptor
In primul rand sa-mi fie iertata prezentarea, stiu ca din punct de vedere al reprezentarii 3D am obtinut ceva intre fish fingers si parjoale moldovenesti dar totusi vorbim aici de un produs manufacturat si nu de ceva procesat industrial, da? :)
Acum, chiar m-am gandit cum s-ar traduce fish fingers, dar n-am ajuns la nici un rezultat. Gujoane nu sunt ca alea se fac din file direct. Chiftele iarasi nu sunt pentru ca au alta prezentare. Poate degetele de peste ( dar suna extrem de aiurea totusi). Ma rog, numele e irelevant pana la urma. :)
miercuri, 28 septembrie 2011
Pui pe pat de cartofi la cuptor
Azi prezentam ceva mai clasic.
Da', ce sa faci, cateodata frumusetea (culinara, ca la asta ma refer acum) trebuie cautata in lucurile simple. :)
Asa si cu reteta asta, nu este ea experienta culinara suprema dar sa stiti ca e buna.
Si una peste alta se face foarte usor, exceptie facand curatatul cartofilor, atat de drag tututor.
luni, 26 septembrie 2011
Pizza cu hribi si jambon
Adica un fel de pizza prosciutto e funghi.
N-am folosit eu chiar prosciutto ci mai degraba un fel de jambon, dar ideea cam aia e. :)
sâmbătă, 17 septembrie 2011
Clafoutis cu zmeura
Face parte din categoria retetelor ce detin un raport imbatabil calitate/efort de preparare. Adica se face repede si iese foarte buna. :)
Are o textura foarte interesanta, cum sa zic eu ca sa sune mai pompos asa: pufoasa si onctuoasa in acelasi timp.:))
Nu trebuie neaparat zmeura, merge si cu mure, afine, visine, cirese, etc etc.
Eu am folosit zmeura pentru ca asta aveam in frigider, simplu.
joi, 15 septembrie 2011
Inghetata cu iaurt si fructe de padure
Sau frozen yogurt, cum mai e cunoscuta in lumea larga (pe partea anglofona, bineinteles).
Este o reteta atat de simpla ca nici nu va inchipuiti.
marți, 13 septembrie 2011
Ginger grapefruit zinger
Adica un fel de shake cu grapefruit si ghimbir. Plus banana.
Combinatia e geniala, am gasit-o in peregrinarile mele pe tastespotting, mai exact aici (in caz ca vreti sa vedeti de unde am pornit).
duminică, 11 septembrie 2011
Salata Caesar (varianta)
Nu este chiar conform cu reteta originala, dar atata vreme cat rezultatul este bun, ce mai conteaza ... :)
Reteta asta am pescuit-o la un restaurant, ne-a placut atat de mult incat am zis ca trebuie neaparat sa incercam si acasa.
luni, 5 septembrie 2011
Pasta de masline
O combinatie numai buna de intins pe paine.
Reteta aduce destul de mult cu celebra tapenade, cu o diferenta majora: n-are capere. Si daca n-are capere nu putem sa ii zicem tapenade, clar. :)