O alternativa mai deosebita la banalul pilaf. Reteta se inspira din midiile umplute care se gasesc cam peste tot in Istanbul iar gustul este cat se poate de interesant, un pic dulce de la stafide cu o aroma subtila de la ienibahar si cu o textura un pic crocanta de la semintele de pin.
duminică, 2 octombrie 2016
Pilaf turcesc cu midii
O alternativa mai deosebita la banalul pilaf. Reteta se inspira din midiile umplute care se gasesc cam peste tot in Istanbul iar gustul este cat se poate de interesant, un pic dulce de la stafide cu o aroma subtila de la ienibahar si cu o textura un pic crocanta de la semintele de pin.
sâmbătă, 4 iunie 2016
marți, 22 martie 2016
Tenerife
De curand ne-am intors dintr-un concediu neplanificat in Tenerife (mai exact planificat cu fix doua saptamani inainte). Ca de obicei nu o sa insist pe partea de turism in sine (desi ar fi foarte multe de zis aici, numai de bine) ci pe partea culinara atat de draga tuturor. :)
duminică, 14 februarie 2016
Sos de coriandru, menta si patrunjel
Un sos foarte usor de preparat ce nu necesita procesare termica. Am inceput sa il fac de fiecare data cand fac falafel (dupa cum se poate vedea si in poza) pentru ca da o nota de prospetime deosebita.
Merge de minune cu mancaruri orientale, l-as vedea si langa o saorma home-made, kebab sau kofte.
sâmbătă, 13 februarie 2016
Sardine la cuptor cu morcovi, rosii si lime
Sardinele revin, de data asta intr-o companie foarte selecta: morcovi, rosii cherry si lime.
Neaparat de incercat. :)