miercuri, 25 iunie 2014
Pollo allimone (pui cu lamaie)
O reteta extrem de simpla, cu o aroma deosebita data de lamaie.
Sincer nu ma asteptam sa iasa ceva atat de bun, intr-un timp atat de scurt si cu ingrediente relativ putine. :)
joi, 10 aprilie 2014
Salata cu hering, cartofi si sfecla cu dressing de mustar
O reteta un pic deplasata din punct de vedere temporal, avand in vedere ca primavara a inceput sa isi intre in drepturi si pietele sunt deja pline cu salata, leurda, untisor, etc.
In orice caz, salata de fata a iesit chiar buna de fiecare data asa ca m-am simtit obligat sa o prezint publicului larg (chiar si cu intarzierea de rigoare) :)
vineri, 28 martie 2014
Creme brulee (crème brûlée)
Creme brulee este un desert de origine franceza, dar nu numai (exista variante si in Anglia - "burnt cream" sau Spania - ''crema catalana'', de unde evident si cateva controverse asupra originii produsului). :)
Oricum in Franta este extrem de popular asa ca il putem considera linistiti un desert tipic frantuzesc. Principiul este extrem de simplu, o crema (ceva mai consistenta) cu un pic de zahar caramelizat deasupra.
Secretul consta in contrastul dintre crema rece si caramelul cald (la nivel de temperatura) si intre crema moale si caramelul crocant (la nivel de textura).
In mod standard pentru aroma se foloseste vanilie dar exista si alte variante (cu ghimbir, cardamon, coaja de portocale, etc). Exista si o varianta cu ciocolata, testata personal pe care o voi posta cat de curand. :)
joi, 27 martie 2014
À Paris - Salon de l'Agriculture 2014
Ramasesem dator cu o postare legata de Salon de l'Agriculture, unde din fericire am reusit sa ajung cu ocazia ultimei mele vizite la Paris.
Dupa cum ii spune numele avem de a face cu o expozitie legata de agricultura si domeniile conexe. Cum ar fi mancarea de exemplu. :)
Salonul a avut loc la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie si daca nu ma insel eu m-am dus chiar de 1 Martie (asta e, in loc sa ofer martisoare celor dragi am fost nevoit sa ma delectez cu foie gras si alte bunatati).
Ca si localizare a avut la centrul expozitional Porte de Versailles situat undeva in sudul Parisului pe linia de metrou 12.
Dupa cum ii spune numele avem de a face cu o expozitie legata de agricultura si domeniile conexe. Cum ar fi mancarea de exemplu. :)
Salonul a avut loc la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie si daca nu ma insel eu m-am dus chiar de 1 Martie (asta e, in loc sa ofer martisoare celor dragi am fost nevoit sa ma delectez cu foie gras si alte bunatati).
Ca si localizare a avut la centrul expozitional Porte de Versailles situat undeva in sudul Parisului pe linia de metrou 12.
marți, 18 martie 2014
À Paris - patiseriile (partea a patra)
Unul din motivele absentei mele aici in plan culinaro-literar (lol) a fost o oaresce vizita la Paris (ceva mai lunguta, in interes de servici ca de obicei).
Asta e, nu e usor, cineva trebuie sa se sacrifice pentru binele umanitatii. :)
Eh, cum deja am tot mai povestit aici despre Paris am zis sa vin cu niscai chestii noi. Asa ca azi o sa explic cam cum sta treaba cu dulciurile si zilele urmatoare o sa va fac un rezumat de la Salon d'agriculture, cu care am avut norocul sa ma suprapun (o experienta extraordinara de altfel).
Asta e, nu e usor, cineva trebuie sa se sacrifice pentru binele umanitatii. :)
Eh, cum deja am tot mai povestit aici despre Paris am zis sa vin cu niscai chestii noi. Asa ca azi o sa explic cam cum sta treaba cu dulciurile si zilele urmatoare o sa va fac un rezumat de la Salon d'agriculture, cu care am avut norocul sa ma suprapun (o experienta extraordinara de altfel).
miercuri, 19 februarie 2014
Cartofi cu ardei (in stil indian)
O reteta de origine indiana, delicioasa si foarte simplu de executat.
Initial am fost circumspect, nu de alta cartofi aromati cu chimion si/sau coriandru am mai tot incercat in diverse moduri (de obicei stil libanez-oriental). Ei bine, treaba sta altfel aici, atat datorita ardeilor cat si datorita tehnicii de aromatizare a uleiului, specifica bucatariei indiene.
Asa ca ce mai tura-vura, nu mai stati pe ganduri si incercati si reteta asta. :)
Merge ca fel principal vegetarian, alaturi de o raita ceva sau de ce nu, chiar si ca garnitura.
duminică, 9 februarie 2014
Salata cu dressing de zmeura
Nu aduce vara ce aduce iarna. :)
Iar in cazul meu iarna m-a inspirat sa execut o salata cu dressing de zmeura (culeasa cu mare grija direct de la raionul de produse congelate din supermarket).
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)