miercuri, 8 februarie 2012

Chifle la masina de paine


De mult urmaream sa fac asa ceva. Asta pentru ca din cand in cand imi place sa ma delectez cu hamburgeri facuti in casa (de vita sau de curcan, in functie de dispozitia de moment). :)

Insa nu stiu cum se face dar de fiecare data ma trezeam cumparand chifle gata facute din super-market.
Asta pana la tura asta, cand intamplarea a facut sa nu mai gasesc chifle gata preparate.
Asa ca ce sa era sa fac, am trecut la planul B, mi-am facut singur chiflele.

Si pot spune ca a meritat, diferenta este enorma, atat la textura cat si la gust. Nici nu se mai pune problema sa mai folosesc chifle din comert de acum incolo, clar. :)

Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 300-320 ml lapte
- 1 ou batut
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 500g faina alba 000 (preferabil titan sau boromir)
- 1 plic de drojdie uscata
- seminte de susan sau in pentru decorat

Observatie: lingura sau lingurita se refera la masurile care vin cu masina de paine.

Punem toate ingredientele in ordinea enumerata in masina de paine apoi pornim programul de aluat dospit. In cazul meu programul de aluat dospit este cel pentru pizza (care merge si la alte aluaturi similare).


Cand este gata aluatul (cam dupa 1h30 la masina mea) il scoatem si il facem rulou (cu lungimea de aprox 30 cm). Il taiem in 10 bucati egale pe care la modelam in forme rotunde. Le turtim si le asezam intr-o tava avand grija sa lasam cam 3-4 cm intre ele.
O data asezate acoperim tava cu un prosop si mai lasam 30 min intr-un loc cald.

Ungem fiecare chifla cu apa apoi presaram semintele peste.

Dam la cuptor (incins la 200 grade) pentru 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le-am scos le tinem acoperite cu un prosop timp de 30 min si cam asta e.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu