miercuri, 21 octombrie 2015

Prajitura cu banane, struguri si cocos


O reteta cat se poate de interesanta, cu un imbatabil raport "timp de executie"/"gust".

Ingrediente:
- 3 banane (coapte!)
- 100ml smantana de gatit
- 100g zahar
- 100g fulgi de cocos
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt (stins cu un pic de zeama de lamaie)
- 3-4 patratele de ciocolata neagra tocate
- 300g struguri albi
- 300g struguri negri (sau roz in cazul meu)

Zdrobim bananele cu o furculita intr-un bol. Adaugam smantana si zaharul si amestecam cu ajutorul unui mixer pana se dizolva zaharul. Punem si ouale, cocosul, faina si praful de copt si amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam strugurii si ciocolata si amestecam usor (folosind o lingura de data asta).
Turnam compozitia intr-o forma rotunda (de 20cm am folosit eu) unsa cu un pic de unt.

Dam la cuptor (incins la 160 grade) pentru 40-45 min.
Lasam sa se raceasca cat de cat in cuptorul oprit (ca sa nu se crapa la suprafata).

Merge si calda cat si rece. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu