vineri, 14 octombrie 2011
Pizza mexicana
Cam generala notiunea asta de mexicana, stiu.
Dar ce sa faci, am pornit de la principiul: picanta = mexicana. Si daca mai pui si fasole rosie atunci chiar este mexicana. :)
Pizza asta a implicat si un pic de cercetare in prealabil.
Adica am pornit de la idea ca trebuie sa fac ceva picant pentru un bun prieten. M-am inspirat de aici, de acolo si in final am nimerit-o la fix. :D
marți, 11 octombrie 2011
Farmecul burghez al unei prajituri cu prune
Cum de mi-a bubuit mintea un titlu asa abracadabrant? :)
Greu de spus.
Eh, tot timpul cand ma gandesc la prajitura asta imi vine in minte amestecul de unt, prune, ciocolata si alune de padure maruntite (combinate in proportii ideale, bineinteles). Un amestec decadent de-a dreptul, un amestec burghez. :)))
duminică, 9 octombrie 2011
Frigarui de vita (marinate)
Interactiunile mele cu pulpa de vita (sau manzat) pot fi caracterizate printr-un singur cuvant: monotonie. :)
In afara de burgeri nu prea am folosit-o la altceva. Desi mancam destul de des carne de vita, de obicei preferam alte categorii: antricot, vrabioare, muschi etc.
Eh, soarta a facut sa primim cadou 1/4 vitel. Da, un sfert de vitel, ati inteles bine.
Pentru cei ne-familiarizati cu anotomia bovinelor o sa mentionez faptul ca pulpa ocupa un procent destul de mare. :) Cu alte cuvinte, o gramada de pulpa de vitel sta in congelator si asteapta sa fie gatita.
Asa ca de data asta am zis sa schimb un pic macazul si sa fac niste frigarui. Marinate, evident.
vineri, 7 octombrie 2011
Somn cu ciuperci la cuptor
Dupa cum am mai povestit mai deunazi, am luat o carte cu retete din peste.
Ce sa zic, prima reteta a iesit buna si atunci ce era sa fac, am trecut la a doua.
Asa ca am lasat la o parte banalul crap (banal doar in aparenta, bineinteles) si am trecut la ceva mai serios: somn!
duminică, 2 octombrie 2011
Cel mai bun suc
Mda, recunosc ca este o abordare cam radicala si deloc lipsita de modestie. :)
Dar ce sa fac, asa a zis sotia mea dupa ce a dat un pahar pe gat, citez: este cel mai bun suc baut vreodata.
Totusi daca ar fi sa dam un nume probabil ca ar fi ceva de genul smoothie de grapefruit, banana si zmeura.
Mic dejun
Nu intra la categoria gatit ci mai degraba incropit. :)
Micul dejun in weekend are farmecul lui aparte. Asta pentru ca in timpul saptamanii ne rezumam la 1-2 sandwich-uri si un iaurt pe fuga.
Eh, dar in weekend se schimba problema: mai mult timp la dispozitie si in replica mai multe bunatati. :)
Salata de ton cu multe legume
Acum cateva zile aveam chef de ceva mai usor, rapid si care sa nu implice prea mult balamuc, adica tigai, tavi sau cine stie. :)
Asa ca am improvizat o salata de ton, un pic mai diferita fata de salata de ton pe care o fac de obicei.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)