Pare complicat dar nu e. :)
Ingrediente:
- dorada
- sare grunjoasa (cat sa acopera bine dorada, undeva spre 2kg!)
- eventual si cateva feliute de lamaie puse in dorade, plus alte condimente (rozmarin, oregano, etc)
Acum, algoritmul... :)
Punem un pat de sare pe fundul tavii, asezam doradele si apoi acoperim bine de tot cu sare (vezi prima poza).
Dam la cuptor 50-60 minute maxim la foc mediu (160-180 grade) si gata.
Sarea ar tb sa formeze o crusta in jurul pestelui, care se sparge destul de usor. O data crusta sparta, extragem dorada (procedeu ce necesita un pic de indemanare, calitate ce imi lipseste cu desavarsire) si dupa ce o dezosam frumos ar trebui sa obtinem ceva de genul:
sau, si mai frumos:
Gustul este genial, carnea iese un pic inabusita, suculenta, exact cum trebuie.
Ca garnitura am facut niste legume la aburi plus un mujdei (mai inspre aioli asa, completat cu verdeturi).
Ca o paranteza, tocmai am aflat ca dorada nu mai e ce era odata. Mai exact cam tot ce sa gasesti pe piata provine din crescatorii si nu e de captura (cum ar veni dorada de piscina, ca sa citez dintr-un bucatar de mare clasa, profund dezamagit de calitatea doradei de pe piata). :)
Eh, asta e. Noi sa fim sanatosi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu