sâmbătă, 14 mai 2011

Vita picanta cu legume

Stir fry (bineinteles)

Ingrediente (pentru 2-3 portii):
- 2-3 catei de usturoi (taiati bucatele)

- 1/2 ardei gras rosu(taiat patratele de 1-1.5 cm)
- 1/2 ardei gras verde(taiat patratele de 1-1.5 cm)
- 1 ardei iute (taiat marunt)

- 300g vita (taiata fasii, de ~2-3 cm lungime si 0.5 cam grosime)

- 2 linguri cu vin de orez (sau alb demi-sec)
- 2 linguri cu sos de stridii
- 2 linguri cu sos de soia
- 1/2 lingurita zahar
- 3-4 linguri supa de pui
- piper

- 4 linguri suc de rosii



Amestecam vinul, sosul de stridii, sosul de soia, zaharul, supa de pui si piperul si tinem deoparte (sau reserve cum se zice in engleza, asta asa ca o paranteza pentru cititorii anglofoni) :)

Punem 5-6 linguri de ulei la incins in wok.
Apoi adaugam usturoiul, si il tinem pana devine auriu (maxim 30 secunde).

Adaugam ardeii si carnea de vita le lasam 2 minute, amestecand des (stir-fry, sper ca e clar) :)

 
Adaugam amestecul ce contine vinul, etc plus sosul de rosii.si mai tinem 2 minute. Si gata!

 
Acum, un aspect foarte important. Secretul acestei metode (stir-fry) consta in temperatura ridicata si in amestecul ingredientelor (procedeu care pastreaza aroma si textura legumelor)
Din acest motiv nu e indicat sa inghesuiti prea multe ingrediente in wok, altfel o sa obtineti un fel de tocanita cu pretentii de mancare asiatica.
(lucru care mi s-a intamplat mie acu ceva vreme). :)

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Super reteta(chiar daca nu sunt fan-carne vita)si se observa ca a fost si Mony in zona!!

    RăspundețiȘtergere