miercuri, 8 august 2012

Sardele milaneze umplute cu ricotta si verdeturi


Sau sardine milaneze umplute cu ricotta si verdeturi, poftim. :)
Asta pentru ca in mod cu totul si cu totul paradoxal sardinele si sardelele reprezinta fix acelasi lucru.
Diferenta este ca 'sardele' este cuvantul specific limbii romane in timp ce 'sardine' a aparut ceva mai recent in peisaj, probabil pe filiera francofona sau anglofona.

Eh, acum ca am semi-rezolvat aceasta dilema lingvistica putem trece la treaba (cu sufleul impacat, evident).

Ingrediente:
- 600g sardine proaspete
- 200g ricotta
- 30g cascaval
- 1 lingura patrunjel (proaspat si tocat marunt)
- 1 lingura busuioc (idem)
- 1 lingurita cimbru (idem)
- 150g pesmet
- doua oua
- ulei de palmier pentru prajit

Am zis ulei de palmier pentru ca potrivit ultimelor cercetari sustin ca ar fi cel mai bun pentru prajit. Asa ca daca tot ne porcaim cu prajeli macar sa o facem in stil mare cu ingrediente de cea mai buna calitate.

Ok, pentru inceput amestecam ricotta cu cascavalul si verdeturile dupa care potrivim amestecul de sare si piper.


Curatam sardinele si le taiem capetele apoi extragem cu grija coloana impreuna cu toate oasele. Mai exact face o mica incizie langa coloana apoi tragem usor de ea. Pare greu dar nu e, o sa vedeti ca e un proces extrem de intuitiv, pana si eu m-am descurcat cu brio desi sunt cam neindemanatic de fel.
In final ar trebui sa obtinem niste fileuri, dar formate din ambele parti.


O data obtinute fileurile le grupam in perechi si dupa aia producem un fel de sandwich-uri. Adica punem umplutura peste un fileu si apoi acoperim cu alt fileu.



Trecem sardinele prin ou batut si apoi le tavalim prin pesmet.

Prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Scoatem pe un servet de hartie ca sa scapam de uleiul in exces.
Servim cu feliute de lamaie eventual si cu ceva salata verde, la misto asa.

Au iesit extrem de bune, recomand.


Pofta buna!

3 comentarii:

  1. M-a terminat psihic partea cu facutul file. Mai ales ca una din sardine avea indesata in gura o hamsie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am omis sa fac file din hamsia aia. Era musai?

    RăspundețiȘtergere
  3. Neaparat :)))))))))
    P.S. V-au placut?

    RăspundețiȘtergere