luni, 21 octombrie 2013

Cartofi picanti cu chimion si coriandru


O reteta de inspiratie (ati ghicit) orientala! :)
Cei ce ma cunosc stiu deja ca asta este pasiunea mea: bucataria orientala si prin asta inteleg libaneza, iraniana, zona golfului, turceasca, etc. (ma rog, pasiunea asta coboara un pic si spre mediteerana inspre spania si grecia, dar asta e cu totul si cu totul alta poveste)

Multa vreme lipsa retetelor sau a condimentelor mi-a picurat un pic de plumb in aripi, impiedicandu-ma sa ma desfasor la maxim.  :))
Eh, acum treaba s-a rezolvat, condimente se gasesc cam pe toate drumurile iar pe partea de retete m-am blindat cu ceva carticele una mai interesanta de cat alta, asa ca sper sa va delectez cu cat mai multe retete din acestea (evident daca timpul mi-o va permite).

Reteta de fata se poate servi atat ca aperitiv (strecurata printre alte mezze) cat si ca garnitura separata.

Ingrediente:
- 4 cartofi ceva mai mari
- 4 linguri de ulei
- 2 cepe medii
- 1 lingurita rasa de chimion pisat in mojar (reteta originala preciza o lingurita, dar mi s-a parut cam mult)
- 1 lingurita de coriandru pisat in mojar
- 1/2 lingurita fulgi de chilli (sau ceva similar, boia iute, etc)
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 lingurita sare
- zeama de la jumatate de lamaie

Taiem cartofii in cubulete cu latura de 2cm. Ii fierbem pana se patrund dar raman tari  totusi.

Taiem ceapa fin. Incingem bine uleiul si punem chimionul. Amestecam pret de 10 secunde. Reducem focul la mediu/mic si adaugam ceapa. Tinem cam 5-6 minute amestecand ca sa nu se arda.
Adaugam coriandrul, chilli, turmericul sarea si cartofii. Amestecam cu grija pana cartofii se acopera cu ceapa si condimente si se rumenesc un pic.

Stropim cu zeama de lamaie si servim fierbinti.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Curcane, chimion e totuna cu chimen?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nuuu, sunt diferite. :)
    Daca te ajuta la chimion se zice 'cumin' in engleza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfeeah, si eu pusesem chimen... S-a dus dracu toata treaba... Si cat ma chinuisem la cubuletele alea cu latura de 2 cm...
    Acum par doar niste cartofi fierti de plush. Ceea ce, cu siguranta, nu s-ar fi putut spune daca nu faceam regretabila confuzie.
    Sper, totusi, ca turmericul asta sa-i mai invioreze putin.

    RăspundețiȘtergere