duminică, 28 septembrie 2014

Curry cu creveti


Un curry ceva mai usor, cu creveti (de origine indiana).
Bine, sincer vorbind avem de a face cu o varianta ceva mai europenizata (nu de alta dar reteta am gasit-o pe un site din UK). :)
Oricum, rezultatul final a fost delicios asa ca recomand. Pentru o varianta mai ne-picanta puteti renunta la ardeiul iute si folosi un praf de curry ceva mai bland.


Ingrediente
- 2-3 catei usturoi
- o bucata de ghimbir de 2-3 cm, curatata
- 2 linguri ulei
- 3-4 cuisoare
- 4 seminte de cardamon
- 4 boabe de ienibahar
- un praf de scortisoara
- 1 frunza de dafin
- 1 ceapa mica (taiata marunt)
- 1 lingurita praf de curry
- 1 ardei iute (taiat marunt)
- 100g rosii din conserva
- 100ml lapte de cocos
- 1 cana de apa
- 1 lingurita de sare
- 350g creveti curatati
- 1 lingura coriandru tocat (sau patrunjel)
- 1 lingurita suc de lime (sau lamaie)

Radem usturoiul si ghimbirul pe o razatoare fina si punem deoparte.

Incingem uleiul si adaugam cuisoarele, cardamanonul, ienibaharul, scortisoara si dafinul amestecand pret de 30 secunde.
Adaugam si ceapa si amestecam inca 3 minute pana se rumeneste un pic. Punem si amestecul de ghimbir/usturoi, ardeiul iute si curry si mai tinem cam 1 minut.
Urmeaza rosiile si laptele de cocos pe care le tinem cam 7 minute (amestecand din cand in cand).
Punem apa si asteptam pana da in clocot. Reducem focul si tinem cam 6 minute pana sosul se ingroasa. Adaugam crevetii si mai tinem inca 5 minute. La final adaugam coriandrul si zeama de lime si servim cu orez.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu