sâmbătă, 13 februarie 2016

Sardine la cuptor cu morcovi, rosii si lime


Sardinele revin, de data asta intr-o companie foarte selecta: morcovi, rosii cherry si lime.
Neaparat de incercat. :)

Ingrediente:
- 600-700g sardine proaspete
- 3-4 morcovi medii
- o mana mare de rosii cherry
- zeama de la o portocala
- 1/2 lime (curatata de coaja)
- 1 catel de usturoi
- 2-3 linguri pasata rosii (nu bulion pt ca este prea concentrat)
- ulei de masline
- sare si piper

Curatam si spalam bine sardinele.

Curatam morcovii si ii taiem pe lungime (in 2 sau in 4 daca sunt ceva mai grosi). Fasiile trebuie sa nu fie foarte groase ca sa se patrunda bine.
Turnam 1-2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si calim morcovii timp de 2-3 minute intorcandu-i din cand in cand. Turnam jumatate din zeama de portocale si mai tinem inca 2-3 minute intorcandu-i de cateva ori. In final trebuie sa se inmoaie (puteti testa intepandu-i cu o furculita). Scoatem morcovii, turnam zeama ramasa si tinem cam 20-30 secunde (miscand tigaia ca sa curatam resturile de pe fundul tigaii, asa numitul 'deglaze' al carui rol e sa preia gustul micilor resturi ramase in tigaie). Oprim focul.

Ungem alta tigaie (sau o tava ceva mai mica) cu ulei de masline si aranjam sardinele avand grija sa lasam spatii intre ele.
Taiem usturoiul felii subtiri si il punem in interiorul sardinelor.
Punem morcovii, feliutele de llime si rosiile cherry printre sardine. Turnam zeama de portocale deasupra si intindem pasata de rosii. Stropim cu un pic de ulei de masline si apoi presaram sare si piper.

Dam la cuptor 20-30 minute la 190-200 grade pana sardinele se rumenesc un pic.
La final o sa obtineti un sos deosebit de aromat asa ca n-ar fi rau sa aveti un pic de paine pt sos. :)

Pofta buna!

P.S. Reteta am prins-o din zbor la emisunea de pe digi cu Marius Tudosiei (pe care chiar v-o recomand, gateste chestii destul de interesante).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu