duminică, 2 octombrie 2016

Pilaf turcesc cu midii


O alternativa mai deosebita la banalul pilaf.  Reteta se inspira din midiile umplute care se gasesc cam peste tot in Istanbul iar gustul este cat se poate de interesant, un pic dulce de la stafide cu o aroma subtila de la ienibahar si cu o textura un pic crocanta de la semintele de pin.

Ingrediente:
- 400g midii (pre-gatite si curatate, din acelea congelate)
- 2 lingurite sare
- 1 1/2 cani orez (pentru pilaf)
- 5 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare taiata marunt
- 2-3 catei de usturoi taiati marunt
- 50g seminte de pin
- o mana de stafide
- 3/4 lingurita ienibahar macinat
- marar
- extra sare si piper

Decongelam midiile, preferabil in frigider si nu la temperatura camerei.
Punem orezul si sarea intr-un vas si turnam apa clocotita cat sa il acopere. Il lasam deoparte 30 min si apoi il scurgem bine.
Incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul si calim cam 5-7 minute pana se inmoaie. Adaugam semintele de pin, stafidele, ienibaharul si orezul si mai gatim inca 2-3 minute.
Adaugam doua cani de apa si dam in clocot apoi reducem focul, acoperim vasul si tinem cam 15 min pana se absoarbe apa si orezul e gatit. Daca mai e nevoie mai adaugam un pic de apa si mai tinem pana se gateste orezul.
Oprim focul si adaugam midiile si amestecam. Potrivim de sare si mai lasam inca 5 minute. Servim cu marar presarat deasupra si cu un pic de zeama de lamaie.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu