duminică, 30 octombrie 2011

Piure de conopida


Azi prezentam ceva mai simplu.
Simplu, dar foarte sanatos. Caci, dupa cum bine stim conopida face parte din familia cruciferelor (alaturi de varza alba, varza rosie, broccoli, etc) si are un rol detoxfiant.
Cu alte cuvinte, face bine la ficatel (in caz ca il supuneti la cazne de tot felul, mai mult sau mai putin bahice). :)

joi, 27 octombrie 2011

Tarta cu gutui


Desi nu are ciocolata, tarta asta intra in categoria prajiturilor din care ai manca fara sa mai tii cont de nimic.
As fi ras jumatate de tava instant, fara nici o remuscare, atat de buna a iesit.
O recomand cu caldura, chiar daca implica un pic de munca (un pic doar, nu disperati). :)

miercuri, 26 octombrie 2011

Tocana de vita si ardei


Acu ceva ani am mancat o mancare de vita cu ardei tare buna.
Unde? Pai "La mama".
Mda, pe vremea aia "La mama" nu era ditai lantul ci avea numai doua restaurante. Si in alea doua restaurante se manca tare bine. Nu ca acum. :)

Asa, totul a pornit de la o punga de ardei capia pe care am primit-o cadou. Mda, in ultima vreme soarta a facut sa primesc fel de fel de materii prime.
Si cumva punga asta de ardei mi-a produs o intromisiune in trecut astfel incat mi-am adus aminte de bunatatea mancata cu ani in urma. (imi cer iertare daca folosesc cuvintele in mod gresit, dar ce sa faci la noi la "Politehnica" nu ne-au invatat din astea.) :))

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Supa de ceapa


Supa asta de ceapa e o mancare mai deosebita un pic.
Adica ori iti place foarte mult, ori ti se pare o mancare foarte dubioasa.
In mod cu totul si cu totul paradoxal acest raport se pastreaza si la noi in familie: mie mi se pare delicioasa, sotiei nu. :)

Dovada si urmatorul dialog:
Eu: Iti place?
Ea: Nu.
Eu: Macar e la fel ca cea din Franta?
Ea: Da.
Eu: E perfect atunci. :))

duminică, 16 octombrie 2011

Tarta cu spanac si branza

Duminica trecuta am cumparat ceva spanac din piata, ceva mai mult daca stau sa ma gandesc bine. :)
O parte din el l-am folosit pe post de garnitura la niste levrek iar restul a asteptat cuminte in frigider tarta asta.

vineri, 14 octombrie 2011

Pizza mexicana


Cam generala notiunea asta de mexicana, stiu.
Dar ce sa faci, am pornit de la principiul: picanta = mexicana. Si daca mai pui si fasole rosie atunci chiar este mexicana. :)
Pizza asta a implicat si un pic de cercetare in prealabil.
Adica am pornit de la idea ca trebuie sa fac ceva picant pentru un bun prieten. M-am inspirat de aici, de acolo si in final am nimerit-o la fix. :D

marți, 11 octombrie 2011

Farmecul burghez al unei prajituri cu prune


Cum de mi-a bubuit mintea un titlu asa abracadabrant? :)
Greu de spus.
Eh, tot timpul cand ma gandesc la prajitura asta imi vine in minte amestecul de unt, prune, ciocolata si alune de padure maruntite (combinate in proportii ideale, bineinteles). Un amestec decadent de-a dreptul, un amestec burghez. :)))