duminică, 30 octombrie 2011

Piure de conopida


Azi prezentam ceva mai simplu.
Simplu, dar foarte sanatos. Caci, dupa cum bine stim conopida face parte din familia cruciferelor (alaturi de varza alba, varza rosie, broccoli, etc) si are un rol detoxfiant.
Cu alte cuvinte, face bine la ficatel (in caz ca il supuneti la cazne de tot felul, mai mult sau mai putin bahice). :)

Multa vreme am mancat conopida doar sub forma de mancare de conopida scazuta la cuptor (cu pui sau vita). Foarte buna de altfel, dar totusi am zis ca ar fi bine sa incerc si alte abordari.
Prima data am incercat conopida gratinata ( buna si asta, chiar o sa pun reteta la un moment dat). Eh, cum nu aveam chef de chestii un pic mai complicate si care sa dureze mult am zis sa mergem pe varianta unui piure de conopida (numai bun de pus langa o fripturica de vitel). :)

Ingrediente:
- 1 conopida mica
- un cubulet de unt
- 2 linguri de smantana
- sare, piper
- lamaie

Curatam conopida si o rupem in buchetele. O fierbem cu un pic de sare pana se inmoaie si poate fi intepata usor cu o furculita.
Bagam la robot (sau mixer, etc) impreuna cu untul si smantana. O puteti faci mai mult sau mai putin omogena, depinde de gustul fiecaruia. La final potrivim cu sare, piper si lamaie (iarasi, chestie de gust).
Si gata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu