duminică, 28 septembrie 2014

Curry cu creveti


Un curry ceva mai usor, cu creveti (de origine indiana).
Bine, sincer vorbind avem de a face cu o varianta ceva mai europenizata (nu de alta dar reteta am gasit-o pe un site din UK). :)
Oricum, rezultatul final a fost delicios asa ca recomand. Pentru o varianta mai ne-picanta puteti renunta la ardeiul iute si folosi un praf de curry ceva mai bland.

luni, 4 august 2014

Ras asfour

 Ras as four este o mancare de origine libaneza bazata pe carne, ceapa si sirop de rodii.
In traducere mot-a-mot inseamna limba de pasare, si asta datorita carnii taiata in fasii lungi si subiri similare cumva cu o limba de pasare.
Exista variante cu vita si pui dar sincer as recomanda varianta cu vita, gustul 'plin' al carnii de vita se imbina perfect cu ceapa si siropul de rodii.
Traditional ras asfour intra la categoria aperitivelor calde, dar nu va impiedica nimeni sa o consumati si ca fel principal. :)

duminică, 3 august 2014

À Paris - patiseriile (din nou)

Acum ceva timp am facut un mic review patiseriilor din Paris, spre deliciul fanilor amatori de dulciuri.
Ei bine, a sosit momentul sa vin si cu continuarea, asta pentru ca undeva pe la sfarsitul lui mai am mai facut o vizita la Paris, unde in lipsa de altceva mai bun am fost silit sa ma delectez cu prajituri si dulciuri fine. :)

miercuri, 25 iunie 2014

Pollo allimone (pui cu lamaie)


O reteta extrem de simpla, cu o aroma deosebita data de lamaie.
Sincer nu ma asteptam sa iasa ceva atat de bun, intr-un timp atat de scurt si cu ingrediente relativ putine. :)

joi, 10 aprilie 2014

Salata cu hering, cartofi si sfecla cu dressing de mustar


O reteta un pic deplasata din punct de vedere temporal, avand in vedere ca primavara a inceput sa isi intre in drepturi si pietele sunt deja pline cu salata, leurda, untisor, etc.
In orice caz, salata de fata a iesit chiar buna de fiecare data asa ca m-am simtit obligat sa o prezint publicului larg (chiar si cu intarzierea de rigoare) :)

vineri, 28 martie 2014

Creme brulee (crème brûlée)


Creme brulee este un desert de origine franceza, dar nu numai (exista variante si in Anglia - "burnt cream" sau Spania - ''crema catalana'', de unde evident si cateva controverse asupra originii produsului). :)

Oricum in Franta este extrem de popular asa ca il putem considera linistiti un desert tipic frantuzesc. Principiul este extrem de simplu, o crema (ceva mai consistenta) cu un pic de zahar caramelizat deasupra.
Secretul consta in contrastul dintre crema rece si caramelul cald (la nivel de temperatura) si intre crema moale si caramelul crocant (la nivel de textura).

In mod standard pentru aroma se foloseste vanilie dar exista si alte variante (cu ghimbir, cardamon, coaja de portocale, etc). Exista si o varianta cu ciocolata, testata personal pe care o voi posta cat de curand. :)

joi, 27 martie 2014

À Paris - Salon de l'Agriculture 2014

Ramasesem dator cu o postare legata de Salon de l'Agriculture, unde din fericire am reusit sa ajung cu ocazia ultimei mele vizite la Paris.
Dupa cum ii spune numele avem de a face cu o expozitie legata de agricultura si domeniile conexe. Cum ar fi mancarea de exemplu. :)

Salonul a avut loc la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie si daca nu ma insel eu m-am dus chiar de 1 Martie (asta e, in loc sa ofer martisoare celor dragi am fost nevoit sa ma delectez cu foie gras si alte bunatati).
Ca si localizare a avut la centrul expozitional Porte de Versailles situat undeva in sudul Parisului pe linia de metrou 12.