joi, 21 iulie 2011

Dovlecei la cuptor


Am revenit. :)

S-a intors fiul risipitor. Sa taiem vitelul cel gras, cum se zice.
Eh, pana sa ajungem noi la vitelul cel gras mai bine facem un platouas cu dovlecei. :)

Ingrediente
Pentru dovlecei:
- 2-3 dovlecei
- 2 oua
- 300g iaurt
- 200g pesmet
- 150g telemea de vaca (maturata, adica mai tare, astfel incat sa o putem rade)
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare si piper

Pentru sos (sau dressing, mai degraba):
- 200g iaurt
- un praf de cimbru, unul de oregano si unul de busuioc
- 2-3 catei de usturoi pisati
- 2 linguri ulei de masline


Incepem cu sosul, ca deh, e mai usor. :)
Amestecam iaurtul, condimentele,  usturoiul pisat si uleiul de masline.


Si apoi bagam la frigider.


Dupa care  spalam dovleceii, ii curatam de coaja si ii taiem fasii. Ii presaram cu un praf de sare si ii lasam 5 minute. In mod cu totul si cu totul miraculos dupa 5 minute dovleceii nostri o sa elimine apa asa ca ar fi bine sa ii tamponam cu un servet la pasul asta.


Amestecam iaurtul cu ouale, ulei plus sare si piper, pe de o parte.
Si pe cealalta parte amestecam pesmetul cu telemeaua rasa.

Dupa care procedam oarescum ca la snitele, trecem prin iaurtul amestecat cu ou si apoi tavalim prin pesmet+telemea.


Punem hartie de copt pe fundul unei tavi dupa care asezam dovleceii, avand grija sa nu ii ighesuim prea tare.


Lasam la cuptor pana se rumenesc (la aprox 180 grade).
Si gata.

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. nici nu stiu ce sa zic...este o reteta prea complexa...sa inteleg ca partea cu carnurile este rezervata sezonului rece???

    RăspundețiȘtergere
  2. La tv urla criza si tu ceri carne?!?!?!!?!?

    Radule, chiar imi place cum suna reteta asta, trebuie sa fac si eu. Cred ca merge de minune si cu alte legume!
    Pe cand poze din noua bucatarie? ( de data asta, fara etichete pe borcane )

    RăspundețiȘtergere
  3. Carnea (exceptand gratarele) este alocata zilelor racoroase. :)
    Poze o sa pun foarte curand, nu de alta dar zilele astea trebuie sa ne monteze ultimul corp (ala care mascheaza tubul de la hota) si de abia dupa aia ne aruncam la poze. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana, pana acu' nu am auzit nici un urlet la tv :)

    Avand in vedere antecedentele, cred ca tubu' de la hota poate fi o incercare grea :))))...vezi sa nu obosesti ficatelu' :))

    RăspundețiȘtergere