marți, 4 septembrie 2012

Bruschette cu urda


Mai deunazi soarta a facut sa ma trezesc fara ceva palpabil in frigider.
Cum se facuse si destul de tarziu am decis sa improvizez o cina usoara pornind de la ce aveam in frigider.
Vioara intai a fost niste urda, mai exact o combinatie de urda cu smantana (de la olympus parca). Care urda a fost foarte aproape de ricotta, probabil ca adaosul de smantana a facut-o cumva mai fina.
 
Orisicat, sa nu divagam si sa trecem la partea de implementare. :)

Ingrediente:
- 200-300g urda
- 2 catei de usturoi (sau si mai multi, nu e nicio limitare)
- 1 ardei iute
- sare si piper
- o paine mai acatarii (gen ciabatta sau paine taraneasca)

Pisam bine usturoiul in mojar, apoi taiem ardeiul iute feliute cat mai subtiri.
Amestecam bine cu urda, sarea si piperul apoi ungem feliile de paine cu strat ceva mai gros de compozitie.
Presaram cu niste oregano si stropim cu ulei de masline.

Dam la cuptor pana painea se rumeneste frumos. O sa vedeti ca branza nu se topeste mai deloc, de fapt asta imi si place la urda sau ricotta: faptul ca isi pastreaza textura.

La final am facut un mic platouas, ca sa iasa treaba ca lumea, adica am mai plusat cu niste anghinare, rosii uscate la soare, masline, parmezan si pastrama de vita.
S-a mulat la fix. :)

Pofta buna!

P.S. Sa nu uit, am avut norocul sa gasesc in piata niste ardeiuti tare interesanti, destul de iuti si aromati si cu o forma mai dolofana asa.


Daca ii vedeti, sa nu ii ratati, da?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu