sâmbătă, 29 septembrie 2012

Crostini cu mazare, parmezan si menta


Un aperitiv cat se poate de interesant pe care il puteti strecura la inceputul unei mese printre alte bunatati.
Verdele ala crud este chiar de efect si bineinteles nici gustul nu este de lepadat.
Evident, nu va opreste nimeni sa il executati ca simpla gustare la o adica. :)

Reteta este de origine italiana, am pescuit-o dintr-o carte de-a lui Jamie. Pana sa ajung sa o gatesc m-am intalnit fix cu aceste crostini la Best Fest (stiti voi, festivalul ala de muzica) unde Bacania Veche avea un stand.
O data lamurita treaba a fost doar o chestiune de timp pana sa ajung sa o prepar si eu. :)

 Ingrediente:
- 200g mazare proaspata sau congelata
- 50g de parmezan ras plus inca putin (tot ras) pentru presarat
- 1-2 linguri de frunze de menta taiate marunt
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare, piper
- o paine ceva mai acatarii, gen ciabatta, etc (o ciabatta cat se poate de ok se gaseste la brutarile Tati, care s-au extins destul de mult prin Bucuresti, poftim si un pont)

Fierbem mazarea cam 2 min sau o lasam cam 5 minute la abur. Mare grija aici ca daca se gateste prea tare isi culoarea si nu mai avem verdele asta de efect.
Dupa ce au trecut cele 2 (sau 5 min) o transferam repede intr-o oala cu apa rece (ideal ar fi cu gheata, dar merge si fara cu oaresce indulgenta). Asta ca sa oprim procesul de gatire care in mod cu totul si cu totul paradoxal continua si dupa ce o scoatem din apa (sau de la aburi).

Punem mazarea in robot, si adaugam parmezanul si menta. Poate ar fi bine sa nu puneti chiar tot parmezanul si menta de la inceput ca sa reglati gustul pe parcurs.
Dupa ce le-am amestecat (nu foarte mult) punem un pic de ulei de masline, lamaie, sare si piper si potrivim dupa gust.

Atentie, sa nu omogenizati foarte foarte tare. Ideal ar fi sa se mai simta textura un pic.

La final taiem feliile de paine si punem compozitia peste. Mai presaram un pic de parmezan si apoi stropim cu un pic de ulei de masline si cam asta e.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu