miercuri, 6 februarie 2013

Clatite indiene cu cartofi



Reteta asta poate fi considerata un exemplu perfect pentru bucataria indiana, bucatarie ce reuseste sa produca niste feluri extrem de aromate si gustoase folosind numai ingrediente de origine vegetala (plus ceva lactate, ma rog).
Evident, exista si feluri bazate pe carne (la fel de gustoase) dar ele nu fac obiectul discutiei de azi. :)

De data asta de gatit s-a ocupat sotia, care cu o deosebita intuitie a selectat reteta de fata dintr-o emisiune a lui Gordon Ramsay.

Ca de obicei in astfel de situatii m-am rezumat la a trage cateva poze (dupa care am infulecat pe nerasuflate vreo trei bucati, de control asa). :)
Ingrediente:
pentru clatite:
- 2 oua
- 300ml lapte
- faina (pana devine de consistenta unei smantani subtiri)
- 1 lingurita chimion
- 1/2 ardei iute tocat marunt
- 1 lingura ghimbir tocat marunt
- 3 catei de usturoi tocati marunt si ei

umplutura:
- 3 cartofi maricei
- 2 cepe
- 1 lingurita boabe mustar

sos:
- 6 linguri de iaurt
- o mana de patrunjel taiat marunt
- 1/3 lingurita garam masala (optional, dar va recomand sa puneti daca aveti de unde)
- sare si piper

Clatitele:
Batem ouale cu un praf de sare apoi adaugam laptele si mai amestecam un pic.
Cernem faina peste lapte si amestecam continuu pana obtinem ceva de consistenta unei smantani foarte subtiri.
Separat punem chimionul in tigaie cu putina sare si il rumenim aprox 2 min.
Adaugam doua linguri de ulei, ghimbirul, usturoiul si ardeii si mai tinem alte 2-3 minute. Le incorporam in compozitia de clatite.
Turnam compozitie cat sa acopere tigaia intr-un strat subtire nu inainte de a picura un pic de ulei (inainte de fiecare clatita). Prajim pana se rumenesc frumos pe fiecare parte. Le tinem intr-o farfurie acoperita cu un capac ca sa se pastreze calde cat de cat.

Umplutura:
Fierbem cartofii taiati felii.
Tragem mustarul in tigaie pana incep sa sara boabele, adaugam repede un pic de ulei si ceapa si calim pana devine sticloasa. Adaugam cartofii si tinem pana se rumenesc un pic.

Sosul:
Amestecam ingredientele pentru sos si la final potrivim de sare si piper.

Umplem clatitele cu cartofi si turnam sos peste ele. Dupa care bagam la ghiozdan linistiti si relaxati (deh, e vorba de mancare indiana totusi).
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu