Unul din motivele absentei mele aici in plan culinaro-literar (lol) a fost o oaresce vizita la Paris (ceva mai lunguta, in interes de servici ca de obicei).
Asta e, nu e usor, cineva trebuie sa se sacrifice pentru binele umanitatii. :)
Eh, cum deja am tot mai povestit aici despre Paris am zis sa vin cu niscai chestii noi. Asa ca azi o sa explic cam cum sta treaba cu dulciurile si zilele urmatoare o sa va fac un rezumat de la Salon d'agriculture, cu care am avut norocul sa ma suprapun (o experienta extraordinara de altfel).
marți, 18 martie 2014
miercuri, 19 februarie 2014
Cartofi cu ardei (in stil indian)
O reteta de origine indiana, delicioasa si foarte simplu de executat.
Initial am fost circumspect, nu de alta cartofi aromati cu chimion si/sau coriandru am mai tot incercat in diverse moduri (de obicei stil libanez-oriental). Ei bine, treaba sta altfel aici, atat datorita ardeilor cat si datorita tehnicii de aromatizare a uleiului, specifica bucatariei indiene.
Asa ca ce mai tura-vura, nu mai stati pe ganduri si incercati si reteta asta. :)
Merge ca fel principal vegetarian, alaturi de o raita ceva sau de ce nu, chiar si ca garnitura.
duminică, 9 februarie 2014
Salata cu dressing de zmeura
Nu aduce vara ce aduce iarna. :)
Iar in cazul meu iarna m-a inspirat sa execut o salata cu dressing de zmeura (culeasa cu mare grija direct de la raionul de produse congelate din supermarket).
miercuri, 15 ianuarie 2014
Baingan Bharta (salata indiana de vinete)
Salata de vinete este un fel intalnit in cam toate culturile gastronomice.
Pornind de la traditionala salata de vinete romaneasca (ma rog, balcanica), trecand prin variantele din orientul mijlociu si ajungand chiar si in Franta (cu al lor caviar d'aubergine).
Varianta de fata, de origine indiana mi-a cazut cu tronc la prima vedere asa ca nu am stat mult pe ganduri si am incercat-o.
Rezultatul: un succes rasunator. :)
Pornind de la traditionala salata de vinete romaneasca (ma rog, balcanica), trecand prin variantele din orientul mijlociu si ajungand chiar si in Franta (cu al lor caviar d'aubergine).
Varianta de fata, de origine indiana mi-a cazut cu tronc la prima vedere asa ca nu am stat mult pe ganduri si am incercat-o.
Rezultatul: un succes rasunator. :)
miercuri, 8 ianuarie 2014
Clatite americane cu cacao
Pentru cei neavizati (in caz ca mai exista) clatitele americane sunt destul de diferite fata de suratele lor europene sau orientale.
Sunt mult mai groase, foarte pufoase si in plus nu se ruleaza. Sosul sau dulceata se toarna deasupra.
Bine, asta nu le impiedica sa fie delicioase. :)
In caz ca va surade ideea o sa imi iau libertatea sa va recomand si clatite cu merisor/stafide sau clatite cu ananas si sos caramel.
luni, 30 decembrie 2013
Telina gratinata (gratin de telina)
Un fel de mancare de inspiratie franceza (gratter inseamna a rade) care se refera la varii legume acoperite cu branza rasa si apoi date la cuptor.
Foarte populari sunt cartofii gratinati dar eu am zis sa sparg un pic tiparele si sa incerc si altceva. Initial am fost un pic circumspect, nu de alta dar telina are o aroma destul de puternica.
Ei bine, a iesit mai mult decat perfect, prin coacere aroma telinei s-a estompat exact cat trebuie, in final rezultand un preparat parfumat cu o aroma subtila. :)
luni, 2 decembrie 2013
Conopida cu sos de tahini
De Yottam Ottolenghi probabil ca ati auzit deja.
Daca nu o sa va spun pe scurt ca este un scriitor, bucatar si patron de restaurant de origine israeliana.
Fara a intra foarte tare in detalii o sa mentionez ca are o biografie destul de romantata, a studiat printre altele literatura la universitatea din Tel Aviv si a cochetat si cu jurnalismul, asta pana sa se apuce serios de gatit.
Undeva la inceputul anilor 2000 si-a deschis un restaurant in Londra urmand ca ulterior sa mai deschida inca doua (daca nu ma insel), restaurante care merg destul de bine de altfel. :)
Personal am citit doua dintre cartile lui: Jerusalem (care mi-a placut mult fiind orientata pe retete din orientul mijlociu, adica fix ce imi place mie) si Plenty (care sincer sa fiu nu m-a impresionat pea tare).
Reteta de azi a fost culeasa din Jerusalem (evident). :)
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)