duminică, 27 noiembrie 2011
Vitel sotat cu praz
Cine este cuminte si gateste bine este rasplatit, cam asta ar vrea sa sugereze reteta asta.:))
Caci de data asta vioara intai a fost sotia mea, de fapt vioara intai si singura pentru ca eu n-am miscat un deget. Contributia mea s-a rezumat la faptul ca am savurat aceasta minunatie si cam atat. :)
joi, 24 noiembrie 2011
Burgeri de curcan
Acesti burgeri super-usori sunt preferatii lui Oprah. Da, ati citit bine: Oprah. :)
(mai multe detalii aici, unde am gasit reteta).
Bine, acum daca e sa o zic pe aia dreapta am mici indoieli fata de gusturile lui Oprah asa ca am ezitat un pic la inceput. Numai ca odata ce am parcurs reteta mi s-a parut extrem de interesanta asa ca am decis sa merg pana la capat. In numele lui Oprah, bineinteles. :))
marți, 22 noiembrie 2011
Salata cu somon si orez salbatic
Somon de captura chiar, adica nu orice somon de rand.
Da, se pare ca usor usor somonul a ajuns un fel de pui de crevedia, varianta de piscina. :)
Eh, din fericire exista si varianta congelata, asa se face ca am reusit sa gasesc somon sau dorada de captura.
marți, 15 noiembrie 2011
Harissa
De multe ori in peregrinarile mele culinare am intalnit harissa.
Ce este harissa? Pai este un condiment (de fapt un amestec de condimente) folosit intens in bucataria tunisiana, marocana si algeriana.
Poate fi folosit ca marinata pentru carne, ca sos (in combinatie cu iaurt) sau pentru a condimenta cous-cous sau diverse tocane.
Eh, initial ma gandisem sa cumpar gata preparat dar cautand un pic pe net mi-am dat seama ca este foarte usor de facut si in plus preturile gasite pe net mi s-au parut usor cam mari (asta avand in vedere ingredientele continute) :)
Asa ca mi-am zis, ia sa incerc si eu, ce se poate intampla.
luni, 14 noiembrie 2011
Pui cu dovleac si nuci
O reteta interesanta, de sezon, avand in vedere ca inca mai sunt dovleci in piete.
Caruia ii vad un singur inconvenient: trebuie sa iti placa genul asta de mancare, usor dulceaga asa.
(ca de pilda mancarica de pui cu gutui sau friptura de porc cu prune, etc).
duminică, 13 noiembrie 2011
Tarta cu ananas si ghimbir
Reteta asta este o varianta a tartei cu pere si afine.
Unul din lucrurile care mi-a placut la cartea de unde am luat reteta a fost faptul ca multe din retete sunt prezentate si cu variante. De exemplu la cea cu pere erau doua variante: prune cu ghimbir si ananas.
Eh, fiind mare amator de ghimbir mi-am libertatea sa il folosesc si in combinatie cu ananasul. O mutare foarte inteligenta de altfel, pentru ca rezultatul final a iesit delicios. :)
joi, 10 noiembrie 2011
Pizza cu chorizo
Nu stiu cum se face dar la pizza asta am obtinut blatul aproape perfect.
Partea amuzanta este ca nu am schimbat nimic: aceasi marca de faina (Titan), aceiasi masina de paine, acelasi program.
Eh, se pare ca diferentele intre loturile de faina sunt destul de mari pana la urma.
Ce sa zic, m-am convins, faina este extrem de importanta. Blatul s-a intins extrem de usor, s-a copt foarte bine, a facut si un pic de bule, totul ca la carte.
Si asta in conditiile in care am folosit un cuptor de apartament (electric, ce-i drept). :)
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)