luni, 14 noiembrie 2011

Pui cu dovleac si nuci


O reteta interesanta, de sezon, avand in vedere ca inca mai sunt dovleci in piete.

Caruia ii vad un singur inconvenient: trebuie sa iti placa genul asta de mancare, usor dulceaga asa.
(ca de pilda mancarica de pui cu gutui sau friptura de porc cu prune, etc).
Ingrediente:
- 1kg de ciocanele sau pulpe de pui
- un dovleac placintar mic
- 100g nuci
- 3 cepe rosii mari
- o mana buna de salvie proaspata
- 5-6 linguri de ulei de masline
- otet aceto-balsamic (cam 100ml)

Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il taiem bucati mici. Curatam si ceapa si o taiem in bucati ceva mai mari; adica in jumatate transversal si apoi in patru longitudinal. :)
Asezam dovleacul, puiul si ceapa in tava, stropim cu uleiul de masline, asezonam cu sare si piper si apoi amestecam bine.


Dam la cuptor (incins la 220 grade) pentru aprox 30 minute.

Adaugam nucile, frunzele de salvie si stropim cu otet. Amestecam legumele si intarcem feliile de pui.

Lasam la cuptor aprox 40 minute pana se rumeneste puiul frumos si legumele devin lipicioase.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu