miercuri, 26 noiembrie 2014

Pizza cu vinete, dovlecei si pesto


Pizza...
Pe de o parte nebunie din punct de vedere al gustului (as manca zilnic daca s-ar putea) pe de alta parte cosmar din punct de vedere al combinatiei de ingrediente (adica fainoase cu branzeturi plus carne/mezeluri, cum nu se poate mai rau).

Evident, daca nu exagerati merge o pizza din cand in cand, nu va interzice nimeni. :)
Si ca sa dreg un pic busuiocul o sa prezint azi o pizza fara carne, dar foarte buna in schimb.

duminică, 5 octombrie 2014

Frankfurt


Relativ de curand am fost la Frankfurt (pe Main) cu scopul declarat de a ne vizita niste prieteni.
Desi am plecat cu asteptari limitate (din punct de vedere culinar) am fost placut impresionat. Asta pentru ca Frankfurt este un oras foarte cosmopolit cu multe influente culinare. Am intalnit multe magazine etnice, atat pe filiera turceasca sau arabeasca, cat si pe filiera asiatica.

In plus orasul detine si o piata alimentara (Kleinmarkthalle) foarte intersanta (desi cam mica).
Ca de obicei o sa las pozele sa vorbeasca avand grija sa punctez din cand in cand aspectele mai interesante.

duminică, 28 septembrie 2014

Curry cu creveti


Un curry ceva mai usor, cu creveti (de origine indiana).
Bine, sincer vorbind avem de a face cu o varianta ceva mai europenizata (nu de alta dar reteta am gasit-o pe un site din UK). :)
Oricum, rezultatul final a fost delicios asa ca recomand. Pentru o varianta mai ne-picanta puteti renunta la ardeiul iute si folosi un praf de curry ceva mai bland.

luni, 4 august 2014

Ras asfour

 Ras as four este o mancare de origine libaneza bazata pe carne, ceapa si sirop de rodii.
In traducere mot-a-mot inseamna limba de pasare, si asta datorita carnii taiata in fasii lungi si subiri similare cumva cu o limba de pasare.
Exista variante cu vita si pui dar sincer as recomanda varianta cu vita, gustul 'plin' al carnii de vita se imbina perfect cu ceapa si siropul de rodii.
Traditional ras asfour intra la categoria aperitivelor calde, dar nu va impiedica nimeni sa o consumati si ca fel principal. :)

duminică, 3 august 2014

À Paris - patiseriile (din nou)

Acum ceva timp am facut un mic review patiseriilor din Paris, spre deliciul fanilor amatori de dulciuri.
Ei bine, a sosit momentul sa vin si cu continuarea, asta pentru ca undeva pe la sfarsitul lui mai am mai facut o vizita la Paris, unde in lipsa de altceva mai bun am fost silit sa ma delectez cu prajituri si dulciuri fine. :)

miercuri, 25 iunie 2014

Pollo allimone (pui cu lamaie)


O reteta extrem de simpla, cu o aroma deosebita data de lamaie.
Sincer nu ma asteptam sa iasa ceva atat de bun, intr-un timp atat de scurt si cu ingrediente relativ putine. :)

joi, 10 aprilie 2014

Salata cu hering, cartofi si sfecla cu dressing de mustar


O reteta un pic deplasata din punct de vedere temporal, avand in vedere ca primavara a inceput sa isi intre in drepturi si pietele sunt deja pline cu salata, leurda, untisor, etc.
In orice caz, salata de fata a iesit chiar buna de fiecare data asa ca m-am simtit obligat sa o prezint publicului larg (chiar si cu intarzierea de rigoare) :)