miercuri, 27 aprilie 2011

Pate de ficat


Cu ficatei de pui, bineinteles. :)

Ingrediente:
- 500g ficatei de pui
- 1/2 pachet unt
- 1 ceapa (taiata marunt)
- 1/2 lingurita coriandru
- 3-4 boabe de ienibahar
- 1 varf de cutit de cimbru
- sare, piper


Calim ceapa pana se inmoaie (sau pana devine sticloasa, cum se mai spune printre cunoscatori).


Adaugam apoi ficatul si tinem la foc cam 15-20 min pana se patrunde
(din cand in cand mai adaugam un pic de apa, max 4-5 linguri cat sa nu se arda; ideea e sa fie oarescum inabusit si nu prajit)


Cu 5 minute de inainte de final adaugam condimentele pisate (in mojar bineinteles).




Acu, daca tot veni vorba la pasul asta ar merge si una doua linguri de coniac, de control asa.

Lasam sa se raceasca si adaugam tot la robot.


Tinem la frigider 2-3 ore inainte de a servi (optional).

Spre rusinea mea tre sa recunosc ca reteta asta tot sotia a gatit-o. :)
Dar nah, in spatele oricarui barbat care gateste bine trebuie sa stea o femeie care gateste bine, de asemenea.

Oricum, nu trebuie sa disperam, curand o sa ma eliberez un pic si pre multe retete o sa le gatesc eu. :))
Pofta buna!

2 comentarii: