O reteta simpla, numai buna pentru o seara petrecuta impreuna cu prietenii.
Tortilla wraps sau saormici, cum le-a numit distinsa mea sotie. :)
Lucru nu foarte departe de adevar, tortilla nefiind altceva decat niste lipii un pic mai groase. Ele exista si in varianta cu faina de porumb dar si in varianta cu faina de grau. Am folosit de grau (de la Mega Image).
Ca o paranteza, prin tortilla se intelege si un fel de omleta (dar acest aspect nu face obiectul mesei din seara asta). :)
Din punct de vedere al umpluturii libertatea este destul de mare, se poate folosi carne (sau nu), se pot pune diferite legume, cascaval, etc.
Totusi, ca sa ramanem in aceasi arie culinara (sud-americana adica) am preparat si un guacamole.
Plus un sos de iaurt asta asa de la mine, cadooo! :)
Ingrediente (pentru 6 persoane):
pentru sosul de iaurt:
- 300g iaurt
- o mana de patrunjel tocat
- o mana de marar tocat
- 2 catei de usturoi pisati
- sare, piper, dupa gust
Se amesteca ingredientele, se potriveste gustul din sare si piper si se da la rece, cel putin 30 min ca sa se intrepatrunda aromele.
pentru guacamole:
- 1/2 ceapa medie taiata marunt
- 2 avocado curatate de coaja si taiate cubulete
- 1 lingura suc de lime (sau daca nu, de lamaie)
- 1 ardei iute mic taiat marunt
- 2 catei de usturoi pisati
- cateva fire patrunjel
- 2/3 conseva de rosii Cirio (sau orice alta marca, preferabil e sa punem 2-3 rosii proaspete dar cum inca nu e sezonul ...)
- sare, piper
Se pun la blender pana se omogenizaza cat de cat si gata. Personal prefer sa simt un pic ingredientele, asa ca nu le tin foarte mult. La fel, minim 30 minute la frigider, sper ca ati invatat lectia (aromele, doh). :)
pentru umplutura:
- morcov (dat pe razatoare sau taiat fasii cu peeler-ul)
- ceapa (taiata julienne)
- ardei gras sau capia (la fel)
- salata verde (taiata fasii)
- 600 g vrabioara sau antricot de vita (facute la gratar si taiate fasii)
- 200 g cascaval ras
Ca o observatie nu trebuie neaparat vita, merge si pui fara probleme. Chiar am vazut o varianta si cu rata, deci se pare ca este o reteta foarte foarte permisiva.
Eh, si la final ar trebui sa avem cam asa ceva:
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu