Azi nu gatesc, ci doar prezint un magazinas pe care il frecventez destul de des.
Se numeste "Bunatati de la Sibiu" si e situat chiar la metrou Pipera, mai precis vis a vis de statia de metrou (alaturi de magazinul de delicatese grecesti descris aici).
Acum, nu stiu cat de adevarata e chestia cu Sibiul. Nu de alta dar Sibiul, alaturi de Voinesti si Dabuleni intra in categoria axiomelor comercialo-alimentare.
Adica toate merele din piete sunt de la Voinesti, toti pepenii de la Dabuleni si toate branzeturile de la Sibiu. Clar.:))
Oricum, sibiu-nesibiu originea nu conteaza atat de mult, cat mai ales gustul. Care este foarte bun in cazul de fata.
Ce am incercat eu de la ei:
- unt (bun)
- branza de burduf in coaja de brad (f buna cu conditia sa va placa branza de burduf, doh)
- tilsit; cu diferite adaosuri: chimen, ardei, ierburi (cea din poza de mai sus); de departe preferatele mele!
- tekker sau teker sau ceva de genul asta; in doua variante: maturata 1an jumatate si maturata 3 ani. sincer sa fiu cea de 3 ani parca n-a fost pe gustul meu, dar cea de 1an jumatate a fost deosebita
- cascaval (atat de vaca cat si de oaie); foarte bun cel de oaie
- mozarella (foarte buna si ea)
- telemea/cas, cam banale
La ce nu stau atat de bine sibienii nostri? La mezeluri. Sa nu ma intelegeti gresit, sunt peste cele din super-market dar sub La Baciu sau Casa Naturala din Pipera. Ce e interesant e ca mai stiu un magazin similar, tot din Sibiu(!) care are aceasi problema: branzeturi foarte bune dar mezeluri bunicele si atat.
Eh, probabil ca se aplica aceleasi principii ca si in software. Adica nu poti sti foarte bine si Java si C# si C++, tre sa te rezumi la un singur limbaj. :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu