luni, 5 septembrie 2011
Pasta de masline
O combinatie numai buna de intins pe paine.
Reteta aduce destul de mult cu celebra tapenade, cu o diferenta majora: n-are capere. Si daca n-are capere nu putem sa ii zicem tapenade, clar. :)
Ingrediente:
- 1 ceasca de masline negre fara samburi (eu am folosit o ceasca de aprox 150ml)
- 1 ceasca de masline verzi fara samburi
- 2 catei de usturoi (pisati bine in mojar)
- 2 fileuri de ansoa taiate marunt
- 2 lingurite de mustar de dijon (neaparat de dijon ca altfel nu facem nici o treaba)
- 1 lingura de frunzulite de cimbru (proaspat)
- 3 linguri de ulei de masline
- un pic de coaja de portocala rasa (un pic de tot doar)
- 4 linguri suc de lamaie
- piper
Bagam toate ingredientele la blender, robot sau ce aveti la indemana, omogenizam bine si gata.
Desi nu arata spectaculos, combinatia e delicioasa.
Merge servita ca aperitiv cu paine prajita.
P.S. ar mai fi o varianta si cu rosii uscate la soare, adica adaugam in plus 3 linguri de rosii uscate la soare tocate marunt (de incercat neaparat si asta)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Multumim, Radu!!! Au fost fff delicioase si facute ca la carte :)
RăspundețiȘtergereobserv cu durere in suflet ca retetele devin pe zi ce trece mai dificile....nu stiu cum voi putea tine pasu'
RăspundețiȘtergeresehr lecker :)
RăspundețiȘtergereMai facem cand mai veniti zuruck pe aici :)
RăspundețiȘtergere