luni, 5 septembrie 2011

Pasta de masline


O combinatie numai buna de intins pe paine.
Reteta aduce destul de mult cu celebra tapenade, cu o diferenta majora: n-are capere. Si daca n-are capere nu putem sa ii zicem tapenade, clar. :)

Ingrediente:
- 1 ceasca de masline negre fara samburi (eu am folosit o ceasca de aprox 150ml)
- 1 ceasca de masline verzi fara samburi
- 2 catei de usturoi (pisati bine in mojar)
- 2 fileuri de ansoa taiate marunt
- 2 lingurite de mustar de dijon (neaparat de dijon ca altfel nu facem nici o treaba)
- 1 lingura de frunzulite de cimbru (proaspat)
- 3 linguri de ulei de masline
- un pic de coaja de portocala rasa (un pic de tot doar)
- 4 linguri suc de lamaie
- piper

Bagam toate ingredientele la blender, robot sau ce aveti la indemana, omogenizam bine si gata.
Desi nu arata spectaculos, combinatia e delicioasa.
Merge servita ca aperitiv cu paine prajita.

P.S. ar mai fi o varianta si cu rosii uscate la soare, adica adaugam in plus 3 linguri de rosii uscate la soare tocate marunt (de incercat neaparat si asta)

4 comentarii:

  1. Multumim, Radu!!! Au fost fff delicioase si facute ca la carte :)

    RăspundețiȘtergere
  2. observ cu durere in suflet ca retetele devin pe zi ce trece mai dificile....nu stiu cum voi putea tine pasu'

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai facem cand mai veniti zuruck pe aici :)

    RăspundețiȘtergere