marți, 27 martie 2012

Levrek la cuptor


Ca sa fiu sincer in prima faza (adica in timp ce gateam) nici nu ma gandeam sa postez reteta asta. Nu de alta dar este aproape la fel cu o reteta publicata mai demult: biban de mare cu ciuperci.
Eh, nu stiu cum se face dar varianta asta a iesit extrem de buna. Rosiile cherry i-au dat o oarescare dulceata si un pic de aciditate, vinul a fost de calitate ceva mai buna (asa contribuind decisiv) si in plus se pare ca si levrekul s-a impacat mult mai bine cu restul ingredientelor.
A nu se intelege ca reteta originala e proasta, nici gand. Doar ca varianta asta chiar a avut ceva deosebit. :)

Apoi cred ca a mai contat si faptul ca de data asta am folosit o tava de metal si nu un vas de jena. In timp am descoperit ca vasele de jena se preteaza mai degraba la asa numitul slow-cooking, adica mancaruri care stau mult la cuptor la temperatura ceva mai mica, asta datorita faptului ca preiau caldura un pic mai greu la inceput. Iar pestele nu prea se incadreaza la procedeul asta. :)

Ingrediente (2 persoane)
- 2 levrek (curatati bine)
- 200-300g ciuperci, am folosit un mix congelat cu hribi, galbiori si inca ceva; nu care cumva sa trantiti niste champignon din astea ordinare de cultura ca e pacat, gustul o sa difere extrem de mult
- o mana de rosii cherry (taiate jumatati sau sferturi daca sunt ceva mai mari)
- o ceapa ceva mai mare taiata marunt
- o bucata de unt lata de ~5mm (taiata pe latul pachetului) impartita un cubulete
- 1/2 pahar de vin alb demi-sec sau sec
- ulei de masline
- sare si piper

Incingem o tigaie cu doua linguri de ulei de masline si calim ceapa la foc mediu pana se inmoaie. Adaugam ciupercile si le calim si pe ele amestecand continuu pana se inmoaie apoi adaugam rosiile cherry si mai lasam 2-3 minute. Adaugam sare si piper.

Stropim tava cu un pic de ulei de masline si asezam pestii pe care i-am asezonat in prealabil cu un pic de sare si piper. Ii umplem cu amestecul de mai sus si ce ramane presaram deasupra. Turnam vinul usurel avand grija sa nu dam la o parte ciupercile si presaram cubuletele de unt.

Dam la cuptor (incins la 170 de grade) pentru 30-35 minute si gata. Nici ca se poate mai simplu. :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu