sâmbătă, 28 aprilie 2012

Snitel cu susan



Dupa o serie de intromisiuni in lumea snitelelor am ajuns la concluzia ca exista doua metode de preparare. Doua metode complementare, doua tehnologii antagonice, putem vorbi chiar de un Yin-Yang in plan culinar.
Bine, ca sa ridicam un pic stacheta m-as putea referi la paradigma pane-ului in general, pentru ca cele doua metode se pot aplica la orice pane, snitelele reprezantand un caz particular bineinteles. :)

Ei bine, prima abordare consta in trecerea carnii prin faina, oua si pesmet, metoda pe care am descris-o destul de detaliat aici.

A abordare (cea de azi) consta in amestecarea fainii cu oua in final obtinand un fel de pasta ce are consistenta smantanii.
Ingrediente:
- 500 carne de vita (putei gasi la magazin carne pentru snitele feliata subtire, sincer sa fiu nu imi este foarte clar din ce parte a vitei provine, dar asta nu are nicio importanta, sa nu divagam)
- 2-3 oua
- faina
- seminte de susan
- ulei pentru prajit

Intai si intai batem foarte bine snitelele. Ideal ar fi sa punem deasupra o folie alimentara ca sa nu 'ciuruim' carnea prea tare. :)


Apoi batem ouale si adaugam faina putin cate putin pana obtinem ceva de consistenta smantanii.


Punem uleiul la incins (o cantitate ceva mai mare) si pregatim snitelele. Le saram, le piperam si trecem prin amestecul de oua si faina. Atentie, nu trebuie sa le incarcati prea tare cu amestec, altel o sa iasa pane-ul prea gros. Trebuie doar sa fie acoperite cu strat subtire si uniform.

La final le tavalim prin susan apoi le prajim pana se rumenesc frumos pe ambele parti.


Am servit alaturi de o salata, nici ca a fost nevoie de alta garnitura.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu