miercuri, 15 februarie 2012

Snitel tavalit prin alune de padure si parmezan


Sincer sa fiu nu prea sunt fanul prajelilor, poate ati observat. In primul rand nu este foarte sanatos si in al doilea rand sunt de parere ca si mancarea gatita la cuptor/gratar/aburi/etc poate iesi foarte gustoasa daca este pregatita cum trebuie.
Oricum, asta nu inseamna ca m-am transformat intr-un extremist culinar care propovaduieste gatitul sanatos imbracat in camasa alba cu pantaloni negri si avand un aparat de gatit la aburi in brate. :)))

Asa ca din cand in cand imi mai permit cate o exceptie, vezi cazul de fata.
Reteta am luat-o de la Costachel, un site pe care il frecventez destul de des si unde se gasesc o gramada de bunatati.

Ingrediente (pentru 2-3 persoane)
- 400-450g carne de vitel pentru snitel (se gaseste gata taiata felii subtiri)
- 2 oua
- 20g alune de padure (puteti inlocui cu nuci fara nici o problema)
- 10g parmezan ras
- 30g pesmet
- faina
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper

Maruntim alunele in robot/blender dar nu foarte tare. Ar trebui sa obtinem ca un nisip cu granulatia ceva mai mare. Amestecam pesmetul cu alunele si parmezanul ras apoi adaugam cimbrul.
Batem ouale separat apoi adaugam sare si piper. Punem si faina intr-o farfurie.


Batem un pic snitelele.


Eh, o data ajunsi aici aplicam urmatorul algoritm (pe care am pretentia sa il respectati intocmai):
- tavalim carnea prin faina
- tavalim carnea prin ou
- tavalim carnea prin faina
- tavalim carnea prin ou
- tavalim carnea prin pesmetul cu alune si parmezan (o data trecuta prin pesmet apasati bine bucata de carne ca sa se lipeasca  pesmetul, eventual mai presarati si un pic desupra).

Dupa ce am pregatit snitelele le prajim in ulei (sau unt) pe fiecare parte pana se rumenesc bine si cam asta e.Au iesit extrem de bune, recomand cu caldura.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu