miercuri, 17 octombrie 2012

Somon cu susan la cuptor


O reteta mai simpluta asa, ceva usor de vara cum s-ar zice. :)
Eh, vara a trecut dar cu toate astea o masa 100% sanatoasa nu strica nimanui.

Ceva similar am mancat la un prieten care de ceva vreme a luat-o pe calea spinoasa a mancatului sanatos
Si trebuie sa spun ca mi-a placut combinatia, a iesit ceva foarte proaspat si gustos.

Ingrediente (pt 2-3 persoane sa zicem):
- 400g somon file
- susan (cat sa acoperim somonul, 2-3 linguri sa zicem)
- salata verde
- avocado
- rosii (sau rosii cherry daca nu mai suntem in sezon)
- alte produse gen seminte de canepa, germeni, etc
- ulei de masline
- lamaie
- sare, piper

Punem somonul intr-o tava stropita cu un pic de ulei de masline.
Asezonam apoi presaram cu susan si dam la cuptor (incins la 180 grade).
Lasam cam 25 minute si gata.
O singura observatie am: parca la cuptor nu s-a rumenit susanul destul. Asa ca daca il vreti un pic mai crocant il puteti rumeni un pic in tigaie (fara ulei) inainte. Sa nu exagerati, cat sa prinda un pic de culoare, e suficient.

O data facut somonul preparam si salata de langa.
Taiem salata, curatam si taiem avocado apoi il taiem feliute (atentie dupa ce taiati avocado sa il stropiti repede cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze).
Adaugam rosiile (felii si ele) presaram semintele si germenii dupa care stropim cu ulei de masline si lamaie.
Mai punem sare si piper si aia e.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu