sâmbătă, 24 august 2013

Salata mediteraneeana de vita


Salate de genul asta am tot improvizat de-a lungul timpului cu rezultate relativ multumitoare.
Eh, asta pana la salata de fata unde rezultatul fost de-a dreptul impresionant. :)

Cumva, se pare ca in semi-ignoranta mea am reusit sa combin ingredientele perfect si sa obtin o salata de sezon de-a dreptul delicioasa.

(subliniez "de sezon", cu alte cuvinte nu are sens sa va apucati sa o faceti iarna cu ingrediente din super-market)



Ingrediente (pt doua portii):
- 250g rucola (ma rog asta e o estimare, puneti cat sa acoperiti fiecare farfurie, ca in poza)
- 1 dovlecel ceva mai maricel
- 2 maini de rosii cherry de calitate, adica nu porcariile alea ieftine si fara gust de prin super-market :)
- 200-250g vrabioara sau muschi de vita
- 100g feta (feta olympus sau la dorna, in nici un caz danish feta din aia la cutie)
- lamaie
- ulei de masline
- sare, piper

Taiem dovlecelul felii de 3mm si il rumenim intr-o tigaie anti-aderenta. Nu e nevoie de ulei, vrem doar sa il rumenim un pic nu sa il prajim.

Dupa ce am rezolvat dovlecelul trecem la carnea de vita. O presaram cu un pic de cimbru si ulei de masline si o facem la gratar (2-3 minute pe fiecare parte sa zicem). In final ar tb sa obtinem o friptura foarte putin in sange.
Taiem carnea in fasii mici.

La final asamblam, imprastiem rucola pe farfurii, adaugam dovlecelul si rosiile si la final punem vita si feta rupta bucati mici.
Stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie, potrivim de sare si piper si asta e.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu