duminică, 4 august 2013

Cheesecake cu caise


De data asta o sa sar peste obisnuita introducere.
Nu de alta, dar subiectul cheesecake a fost analizat si ras-analizat atat din punct de vedere teoretic cat si practic.

Asa ca o sa ma rezum la a va spune ca este vorba de un cheese cake de sezon, aromat cu piure de caise, ceva fin si subtil, cum ar veni. :)

miercuri, 31 iulie 2013

Santorini


De curand m-am intors din concediu din Santorini.
A fost prima mea vizita in Grecia si implicit primul contact mai serios cu bucataria greceasca.
Si pot spune ca am fost impresionat, din punct de vedere culinar Grecia are o personalitate extrem de puternica.
Felurile de mancare sunt foarte diversificate, avem retete cu pui, porc, miel (oho!) plus omniprezentele fructe de mare.
Retetele sunt relativ simple si se bazeaza mult de prospetimea si calitatea ingredientelor, ca toate bucatariile mediteraneene, de altfel. :)

Eh, de ajuns cu introducerea, sa trecem la partea vizuala mai bine. Poza de mai sus reprezinta o musaca (evident), de departe cea mai buna mancata vreodata. Am mai mancat eu musaca delicioasa si la noi dar asta a fost deosebita, mai ales din cauza condimentelor (se simtea un pic de scortisoara, dar nu mult, exact ca sa o aromeze un pic doar).

joi, 11 iulie 2013

Pizza cu ajvar si chorizo


De ajvar am mai povestit eu pe aici, cu siguranta.
Este o pasta de ardei de origine balcanica, oarecum inrudita cu zacusca noastra.
Unele surse mentioneaza ca ar fi de origine sarba (o sa mentionez faptul ca ca este ingredient de baza in plescavita), altele cum ca ar fi de origine turceasca. Cert e ca apare in ambele bucatarii. :)

Eu unul am cumparat un borcan de la o bacanie turceasca, undeva prin Colentina.
Cum mai aveam si niste chorizo prin frigider am zis sa fac o smecherie si sa improvizez o pizza un pic altfel.
Mi-a iesit, ce sa zic. :))

joi, 20 iunie 2013

Salata de macrou cu sfecla si cartofi


Sincer, la o reteta atat de simpla nu imi vine nici o introducere in cap.
Asa ca o sar peste glumele mele mai mult sau mai putin proaste si o sa ma rezum la a va spune ca este o combinatie extrem de sanatoasa.
Avem peste cu omega 3, avem si sfecla rosie, care e buna pentru ficatel si transaminaze. :))
Basca lamaie si ulei de masline (extravirgin, presat la rece si toate cele).
Ce mai, sanatate curata... 

luni, 10 iunie 2013

Orez cu lapte si fructe



Un orez mai nobil ce-i drept, care sparge un pic tiparele clasicului orez cu lapte.
Ce-i drept, intromisiunea asta in lumea selecta a orezului cu lapte nu imi apartine. :)
Ca in multe alte dati sotia mea a decis sa imi faca o bucurie asa ca a ales o reteta si apoi cu multa rabdare a executat-o.
Mie nu mi-a ramas decat sa fac poze, sa scriu rapid reteta (ulterior) si sa bag la ghiozdan (pe loc). :))

duminică, 9 iunie 2013

Salata turceasca de morcovi si iaurt


Dupa micile excese din ultima vreme (culinare si nu numai) am considerat ca este cazul sa abordez problema ceva mai delicat.
Asa ca m-am intors la marea mea dragoste, bucataria orientala. Vedeta de azi este o salata turceasca cu ceva mai multa personalitate. Merge ca si aperitiv sau ca garnitura la fripturi sau kebab-uri.

In plus se face repede si este extrem de buna. :)

miercuri, 5 iunie 2013

Praga

Dupa cum bine se poate observa in ultima vreme s-a cam asternut praful aici.
Motivele au fost lipsa de timp combinata cu un pic de delasare dupa care am plecat intr-un mic concediu.
Initial planuisem un weekend-break la Praga care prin minune care s-a tranformat in cinci zile la Praga (de luni si pana vineri). :))

Ca de obicei in astfel de situatii o sa fac un scurt rezumat culinar asezonat cu ceva poze, bineinteles.