De curand ne-am intors dintr-un concediu neplanificat in Tenerife (mai exact planificat cu fix doua saptamani inainte). Ca de obicei nu o sa insist pe partea de turism in sine (desi ar fi foarte multe de zis aici, numai de bine) ci pe partea culinara atat de draga tuturor. :)
marți, 22 martie 2016
duminică, 14 februarie 2016
Sos de coriandru, menta si patrunjel
Un sos foarte usor de preparat ce nu necesita procesare termica. Am inceput sa il fac de fiecare data cand fac falafel (dupa cum se poate vedea si in poza) pentru ca da o nota de prospetime deosebita.
Merge de minune cu mancaruri orientale, l-as vedea si langa o saorma home-made, kebab sau kofte.
sâmbătă, 13 februarie 2016
Sardine la cuptor cu morcovi, rosii si lime
Sardinele revin, de data asta intr-o companie foarte selecta: morcovi, rosii cherry si lime.
Neaparat de incercat. :)
miercuri, 28 octombrie 2015
sâmbătă, 24 octombrie 2015
Gavros saganaki
Sau in traducere sardine (sau ansoa) proaspete la tigaie. Am descoperit bunatatea asta intr-o mica taverna din Thassos si fara nicio exagerare a fost dragoste la prima degustare. :)
Reteta este geniala in simplitatea ei singurul lucru de care va trebui sa tineti cont este calitatea si prospetimea ingredientelor.
miercuri, 21 octombrie 2015
duminică, 7 iunie 2015
Hummus cu leurda
Nu cred ca hummus-ul are nevoie de o prezentare foarte detaliata, probabil mai toti stiti despre ce este vorba.
Pentru cei mai ignoranti o sa mentionez (pe scurt) ca este o mancare intalnita in orientul mijlociu, nordul Africii si Turcia.
La baza are naut si pasta de susan (tahini) combinata cu alte ingrediente gen lamaie, usturoi, ulei de masline, condimente, etc.
La nivel de nutrienti sta foarte foarte bine avand un continut ridicat de proteine plus calciu, magneziu si alte bunatati.
Retea de azi reprezinta o mica variatie data de prezenta leurdei. (care din pacate a disparut de mult din piete, recunosc am fost cam lenes si de abia acum m-am trezit sa postez reteta).
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)