miercuri, 28 ianuarie 2015
Stifado (cu vita)
Stifado este o reteta de origine greceasca bazata pe carne de vita, miel sau iepure plus ceapa (sau arpagic). De fapt reteta originala prevede arpagic, dar merge si cu ceapa normala, va garantez eu.
Fara falsa modestie tin sa mentionez ca rezultatul este fabulos, aproape la fel cu ce am savurat prin Grecia, asa ca ar fi bine sa nu va lasati descurajati de durata un pic cam mare si sa treceti la treaba. :)
luni, 26 ianuarie 2015
Telina pane
Mult timp telina a fost un fel de cenusareasa in bucataria mea. Adica folosita relativ des, dar mult subestimata. :)
Asta pana cand intr-o zi mi-am comandat niste telina pane la raposatul restaurant Louisenhof (zic raposatul pentru ca s-a inchis de tot, atat cel de pe Stefan Mihaileanu cat si cel de pe Barbu Vacarescu, pacat).
Am fost placut impresionat, gustul si textura telinei erau schimbate total fata de telina cruda. Facuta pane era mult mai moale iar gustul mult mai bland, pe scurt a fost cam buna.
Asa ca ce mai tura-vura am decis sa incerc si eu. :)
miercuri, 26 noiembrie 2014
Pizza cu vinete, dovlecei si pesto
Pizza...
Pe de o parte nebunie din punct de vedere al gustului (as manca zilnic daca s-ar putea) pe de alta parte cosmar din punct de vedere al combinatiei de ingrediente (adica fainoase cu branzeturi plus carne/mezeluri, cum nu se poate mai rau).
Evident, daca nu exagerati merge o pizza din cand in cand, nu va interzice nimeni. :)
Si ca sa dreg un pic busuiocul o sa prezint azi o pizza fara carne, dar foarte buna in schimb.
duminică, 5 octombrie 2014
Frankfurt
Relativ de curand am fost la Frankfurt (pe Main) cu scopul declarat de a ne vizita niste prieteni.
Desi am plecat cu asteptari limitate (din punct de vedere culinar) am fost placut impresionat. Asta pentru ca Frankfurt este un oras foarte cosmopolit cu multe influente culinare. Am intalnit multe magazine etnice, atat pe filiera turceasca sau arabeasca, cat si pe filiera asiatica.
In plus orasul detine si o piata alimentara (Kleinmarkthalle) foarte intersanta (desi cam mica).
Ca de obicei o sa las pozele sa vorbeasca avand grija sa punctez din cand in cand aspectele mai interesante.
duminică, 28 septembrie 2014
Curry cu creveti
Un curry ceva mai usor, cu creveti (de origine indiana).
Bine, sincer vorbind avem de a face cu o varianta ceva mai europenizata (nu de alta dar reteta am gasit-o pe un site din UK). :)
Oricum, rezultatul final a fost delicios asa ca recomand. Pentru o varianta mai ne-picanta puteti renunta la ardeiul iute si folosi un praf de curry ceva mai bland.
luni, 4 august 2014
Ras asfour
Ras as four este o mancare de origine libaneza bazata pe carne, ceapa si sirop de rodii.
In traducere mot-a-mot inseamna limba de pasare, si asta datorita carnii taiata in fasii lungi si subiri similare cumva cu o limba de pasare.
Exista variante cu vita si pui dar sincer as recomanda varianta cu vita, gustul 'plin' al carnii de vita se imbina perfect cu ceapa si siropul de rodii.
Traditional ras asfour intra la categoria aperitivelor calde, dar nu va impiedica nimeni sa o consumati si ca fel principal. :)
In traducere mot-a-mot inseamna limba de pasare, si asta datorita carnii taiata in fasii lungi si subiri similare cumva cu o limba de pasare.
Exista variante cu vita si pui dar sincer as recomanda varianta cu vita, gustul 'plin' al carnii de vita se imbina perfect cu ceapa si siropul de rodii.
Traditional ras asfour intra la categoria aperitivelor calde, dar nu va impiedica nimeni sa o consumati si ca fel principal. :)
duminică, 3 august 2014
À Paris - patiseriile (din nou)
Acum ceva timp am facut un mic review patiseriilor din Paris, spre deliciul fanilor amatori de dulciuri.
Ei bine, a sosit momentul sa vin si cu continuarea, asta pentru ca undeva pe la sfarsitul lui mai am mai facut o vizita la Paris, unde in lipsa de altceva mai bun am fost silit sa ma delectez cu prajituri si dulciuri fine. :)
Ei bine, a sosit momentul sa vin si cu continuarea, asta pentru ca undeva pe la sfarsitul lui mai am mai facut o vizita la Paris, unde in lipsa de altceva mai bun am fost silit sa ma delectez cu prajituri si dulciuri fine. :)
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)