joi, 21 aprilie 2011

Humus, tabuleh si alte bunatati


Strike one, humus. :)

Ingrediente:
- o conserva de naut scursa (se gaseste la macelariile arabesti sau la megaimage)
- 2 catei de usturoi pisati bine in mojar
- 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin
- zeama de la o lamaie (sau jumate, depinde de gust)
- un praf de chimen si coriandru macinat in mojar
- 1 lingura de pasta tahini (se gaseste la macelariile arabesti)
- 1-2 linguri de iaurt, preferabil mai gras (gen cedra sau iaurt zdravan de la napolact)

Procesul tehnologic este extrem de simplu: se pun toate ingredientele in robot si se lasa aprox 30-60 sec pana se omogenizeaza bine. Eventual mai gusatati din cand in cand si mai potriviti cu un pic de lamaie.

Strike two, tabuleh. :)

Ingrediente:
- 1 legatura mare de patrunjel
- 2 fire de ceapa verde
- cateva rosi cherry
- sare, piper, lamaie, ulei de masline (dupa gust)


La fel, extrem de simplu si aici. Se toaca toate ingredientele marunt, se amesteca si gata.  Reteta originala prevede si grau bulgur; dar ce sa faci, n-am avut.

Strike three: carnurile. :)


Mai exact frigarui de berbecut, cotlete de berebcut si chiftele turcesti. La fix, cuvintele sunt de prisos. :)
Carnurile le-am luat de la macelaria de pe sos Oltenitei, in caz ca sunt amatori. De la metrou brancoveanu o luati spre big (ramanand pe partea cu metroul), si la un moment dat (dupa 300-400m) o sa fie un fel de complex comercial (model vechi), la geamuri multe se numeste. Faceti stanga dupa el si acolo e.

 Ca sa fie combinatia cat mai completa am baut si un ayran.


Care, in mod paradoxal este fabricat la Bacau. A, mai exista un tip de ayran fabricat la Galati. :)
Asta mi-a adus aminte de Ilf si Petrov, cu a lor capitala mondiala a sahului, Vasiuki.
Asa si la noi, Bacau si Galati capitale mondiale ale ayranului. :))

4 comentarii:

  1. Corcodusha mica....lasa vrajeala si spune la tovarasu' capitan de unde ai luat kebab'ul ala de la revelion :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tovarasu capitan, de la macelaria de pe Oltenitei, la geamuri multe :) (am scris mai sus cum se ajunge)

    RăspundețiȘtergere
  3. care breh corcodusha?...aia cu firma aia colorata?

    RăspundețiȘtergere
  4. Aia, parca pe rosu e firma. Oricum e o singura macelarie turceasca la 'geamuri multe', n-ai cum sa ii ratezi.

    RăspundețiȘtergere