joi, 12 ianuarie 2012

Banana bread


Nu prea stiu cum s-ar putea traduce, sincer sa fiu. Desi numele ne sugereza cu totul altceva, in realitate avem de a face cu o variatiune de chec. Ma rog, sa nu fim rai, un chec ceva mai acatarii cu nuci si banane plus o gramada de unt.

Atentie, succesul retetei depinde de banane, care trebuie sa fie cat mai coapte. Asa ca daca aveti prin casa niste banane uitate pe vreun raft (si cazute in derizoriu) puteti incerca reteta asta. :)

Ingrediente:

- 120g unt
- 200g zahar brun (merge si din ala alb daca nu aveti)
- 2 oua
- 250g faina pentru patiserie/cozonaci
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 1/2 lingurita de sare
- 3 banane
- 100g nuci
- 1 lingura zahar pudra

Lasam untul la temperatura camerei pana se inmoaie. Apoi il amestecam cu zaharul brun pana obtinem un fel de crema.


Adaugam ouale unul cate unul si amestecam pana se incorporeaza.


Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie si il amestecam intr-un vas separat cu faina si sarea.

Turnam treptat faina peste crema de unt.


Dupa ce s-a amestecat bine adaugam nucile maruntite si bananele pasate.

Turnam pasta rezultata intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (asta asa, ca sa ne facem viata mai usoara) si distribuim zaharul pudra pe toata suprafata (pudra care la final o sa se caramelizeze intr-un mod cat se poate de elegant). 

 
Apoi dam la cuptor (incalzit in prealabil la 170-180 grade) pentru 1h.
Cand e gata, lasam 30 min sa se raceasca dupa care putem trece la treaba. :)


A, sa nu uit, merge de minune cu un ceai negru. ;)

2 comentarii: