luni, 30 iulie 2012

Pastai scazute


Reteta asta o execut in fiecare vara, chiar nu stiu de ce nu am binevoit sa o pun pana acum. (probabil ca eram la inceputul blogului si vroiam sa rup gura targului cu retete complicate si cumva am ignorat acest diamant neslefuit, cine stie).

Eh, stiti cum se spune: mai bine mai tarziu niciodata asa ca am decis sa fac un act de reparatie morala fata de aceasta cenusareasa a retetelor estivale.
Ma rog, actul cu pricina a cam intarziat un pic,  nu de alta dar pastaile au cam disparut din piete. :)
(pentru posteritate mentionez ca pastaile cu pricina au fost gatite acum 1-2 saptamani, cand  cu ceva bunavointa se mai gaseau).
Acum ce sa faci, asta e, am gresit ...:)) Dar nu cred ca tragedia este atat de mare cei cu adevarat interesati pot incerca si la anul, corect?

 Ingrediente:
- 1 kg de pastai
- 3 rosii ceva mai maricele si mai coapte (taiate felii)
- o legatura de marar (tocat un pic mai mare)
- o legatura de patrunjel (tocat un pic mai mare)
- o legatura ce ceapa noua (julienne)
- 3-4 catei de usturoi (taiati feliute subtiri)
- ulei (cam 5 linguri)
- sare si piper

 Spalam pastaile si le rupem coditele apoi le punem pastaile cratita ceva mai primitoare.
Adaugam restul de ingrediente si apoi turnam apa pana se acopera ingredientele.

Lasam la foc mic cam o ora, o ora jumatate. Cam dupa 30 min potrivim de sare si piper.
Timpul total este destul de relativ, ideea e sa se inmoaie pastaile foarte bine si asta depinde de cat de batrane sunt. Asa ca va recomand sa le mai incercati din cand in cand. Daca sosul scade prea tare mai puteti adauga un pic de apa, dar in principiu nu este nevoie.

Am servit alaturi de o fripturica de vita, dar merg si simple, normal. :)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu