vineri, 12 aprilie 2013

Mancare de stevie si marar


O reteta numai buna de executat primavara atunci cand stevia se infiinteaza in piete.
Reteta de fata se pozitioneaza cumva la limita dintre pilaf si mancare, asta datorita procentului relativ mic de orez. Avem in arhiva si niste pilaf cu stevie in caz ca vreti sa aprofundati subiectul.
Oricum, desi simpla combinatia este chiar gustoasa, o recomand. Merge si pentru vegetarieni, merge si de post, merge si langa friptura de orice fel. Polivalenta maxima ce sa zic. :)

Daca tot suntem la capitolul stevie o sa va zic de pe acum ca mai am in tolba si niste crap cu stevie, sper sa ajung sa il pun si pe asta cat de curand pana nu dispare ingredientul din piete. :)
Ingrediente:
- 10 legaturi de stevie
- 3 legaturi de marar (tocat)
- 2 cepe (tocate marunt)
- 1 morcov (ras mai mare)
- 2-3 linguri de rosii pasate (sau 2 lingurite bulion)
- 70g orez
- 50 ml ulei
- sare si piper

Curatam stevia si o spalam in 2-3 ape.
Cat timp o curatam punem niste apa la fiert. Stevia o punem in apa care deja fierbe si o tinem cam doua minute.
O scurgem de apa si  apoi o tocam ceva mai mare.

Calim ceapa si morcovul timp de doua minute in ulei. Adaugam rosiile pasate, 50 ml de apa si mai lasam 2-3 minute. Peste punem stevia, doua legaturi de marar si 250ml apa fierbinte. Punem si orezul, potrivim de sare si piper si lasam la foc mic aprox 30 minute (amestecand din cand in cand).

La final punem legatura de marar ramas si mai lasam 2-3 minute pe foc. Si cam asta e.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie mi-a fost revista Bucataria pentru toti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu