joi, 11 aprilie 2013

Sos de iaurt cu tahini si menta


Nu este cea mai complicata reteta, trebuie sa recunosc.
Initial planuisem ca sosul de fata sa stea undeva in planul doi, in umbra unor kofta (chiftele) cu naut si spanac cu specfic oriental-libanez.

Eh, dar stiti cum se spune, fiecare soldat are in ranita bastonul de maresal.

Soarta a facut ca sosul sa iasa extrem de bun in timp ce chiftelele cu pricina au iesit ingrozitor de banale. Si cand zic asta ma refer la textura, gust, tot. O oda inchinata banalitatii, pe cuvant. :)
Asa ca fortat de imprejurari am decis sa ii aloc o postare separata acestui sos.
Sosul poate fi folosit ca garnitura pentru diferite fripturi cu specfic oriental/kebab sau falafel.

Poza nu este stralucita, asta pentru ca focusul este undeva pe chiftele (pe care am decis sa le scot cat mai mult din cadru). :))

Ingrediente:
- 1 lingura de tahini (pasta de susan, se gaeste la bacaniile turcesti/arabesti sau la raionul de produse internationale de la supermarket)
- 6-7 linguri iaurt cat mai gras (de la olympus sau napolact/cedra)
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 lingura de menta proaspata tocata cat mai marut
- un strop de ulei de masline (optional)
- sare

Amestecam bine toate ingredientele, la final potrivim de sare si gata.
Ideal ar fi ca sa il lasam la rece 1-2h ca sa combine aromele cum trebuie.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu