joi, 17 mai 2012

Pizza capricciosa


Ma rog, o varianta a pizzei capricciosa. Caci se pare ca nu am respectat intocmai reteta originala. :)
Mai exact reteta dupa care m-am inspirat continea ansoa in timp ce reteta originala contine sunca.

Acum, ce sa ne ascundem dupa degete, ansoa bate sunca la orice ora asa ca variatia asta a picat numai bine.
Putem considera ca m-am delectat cu o pizza capricciosa de factura napoletana sau mediteraneeana, poftim. :))

Una peste alta a iesit foarte buna asa ca o sa imi libertatea sa va spun si despre cartea din care m-am inspirat. Se numeste "pizza si focaccia" si face parte din seria Delicii in bucatarie de la Adevarul. (nu fac reclama, sa stiti, e o recomandare cat se poate de dezinteresata).
Colectia e cat se poate de interesanta, dar ar fi bine sa nu comandati volumele pe neve. Eu unul mi-am facut timp si le-am rasfoit pe toate (le-am gasit la Cora) si apoi in urma unei analize foarte minutioase mi-am comandat cam jumatate din volumele aparute (restul nu m-au atras absolut de loc).

miercuri, 2 mai 2012

Supa crema de rosii, linte si lime


Cum in ultima vreme GoodFood-ul nostru autohton s-a cam lasat pe tanjeala am decis sa merg direct la sursa. Nu de alta dar se pare ca oricum majoritatea retetelor vin mai nou doar de la publicatia mama.
Nu stiu ce s-a intamplat, dar varianta noastra locala pare sa treaca printr-o perioada de tranzitie, cumva parca incearca sa se reinventeze si nu reuseste, naiba stie.
Ma rog, sper sa isi revina ce sa zic, pentru ca de multe ori mi-a fost sursa de inspiratie in trecut, trebuie sa recunosc. :)

Asa, ca sa nu ma lungesc pe site-ul good food uk am gasit reteta asta.
Reteta care s-a dovedit foarte buna asa ca mi-am luat libertatea sa o prezint si eu.

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Snitel cu susan



Dupa o serie de intromisiuni in lumea snitelelor am ajuns la concluzia ca exista doua metode de preparare. Doua metode complementare, doua tehnologii antagonice, putem vorbi chiar de un Yin-Yang in plan culinar.
Bine, ca sa ridicam un pic stacheta m-as putea referi la paradigma pane-ului in general, pentru ca cele doua metode se pot aplica la orice pane, snitelele reprezantand un caz particular bineinteles. :)

Ei bine, prima abordare consta in trecerea carnii prin faina, oua si pesmet, metoda pe care am descris-o destul de detaliat aici.

A abordare (cea de azi) consta in amestecarea fainii cu oua in final obtinand un fel de pasta ce are consistenta smantanii.

luni, 23 aprilie 2012

Trigoane cu loboda


Trebuie sa marturisec ca de ceva vreme sunt adeptul bucatariei de sezon. Cumva globalizarea ne-a dat posibilitatea sa savuram diferite legume cam in tot timpul anului. Cu o mica diferenta, in sezon au gust, in extra sezon nu. Simplu, este? :)
Asa ca nu se putea sa las sa treaca primavara fara un preparat pe baza de loboda si leurda.

miercuri, 18 aprilie 2012

Dulceata de ananas cu lamaie si ghimbir


O reteta delicioasa pe care am incercat-o acum 1-2 luni. Din pacate atunci am uitat sa fac poze, nu mai tin minte din ce motiv asa ca a trebuit sa o reiau pentru posteritate, ce era sa fac. :)

joi, 12 aprilie 2012

Chiftele/falafel/burgeri cu morcov si naut

O reteta mai usurica asa, ca deh vine pastele.
Nu e de post, asta datorita oului si nici nu recomand sa o facati de post eliminand oul pentru ca exista riscul ca sa nu se mai lege compozitia.
Are nautul asta un comportament atat de inpredictibil, ceva de speriat. :))
De ce m-am exprimat atat de complicat in titlu, cand in fond avem de a face cu un falafel un pic tunat? Pai pentru ca reteta originala folosea denumirea de bugeri. Practic, asta a fost si abordarea, am format niste chiftele mai plate gen burger, ca sa vezi. :)

vineri, 6 aprilie 2012

Tarte tatin cu mere


Tarte tatin face parte din familia tartelor rasturnate. Legenda spune ca a fost descoperita din intamplare de Stephanie Tatin (hangita la baza) in timp ce incerca sa salveze niste mere caramelizate un pic cam tare.
Varianta cea mai comuna este cu mere, dar exista variatii cu pere, prune, etc.
Eu am incercat si cu mere si cu pere si pot spune cu mana pe inima ca rezultatul este foarte bun in ambele cazuri. :)