marți, 8 noiembrie 2011

Cotlete de porc cu mere si salvie


Motto:
Regarde! Quelles belles cotelettes!

Asa, expresia asta minunata am gasit-o intr-un ghid de conversatie roman-francez si m-a marcat destul de tare.
Caci se stie, o data ajunsi intr-o tara francofona trebuie neaparat sa cadem in extaz in fata vitrinelor macelariilor. De abia apoi putem trece la lucrurile marunte, gen turnul Eiffel, Arcul De Triumf, Versailles, etc. :)

Ingrediente:
- 4 cotlete de porc medii cu tot cu os (neaparat), sa zicem 600g
- 2 mere ionatan medii (nu golden, nu bot de iepure, nu granny smith, nu alte prostii) ionatan sunt numai bune pentru reteta asta
- o mana de frunze de salvie (proaspete, neaparat)
- sare, piper
- ulei de masline

Asezonam cotletele si le pune pe gratar, 2-3 minute pe fiecare parte (nu mai mai mult).
Cand sunt gata le punem intr-o tava stropita cu un pic de ulei de masline.


Scoatem cotorul de la mere si le calim intr-o tigaie in care am topit un cubulet de unt pana se rumenesc frumos.



Taiam salvia mai grosier asa si o amestecam cu o lingura de ulei de masline.
Asezam merele peste cotlete si apoi presaram salvia deasupra. Lasam la cupor (incins la 200 grade) cam 10 minute. Si gata.

Bon appetit! ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu