vineri, 4 noiembrie 2011

Vita cu masline


Mda, se pare ca in ultima vreme am luat-o pe calea spinoasa a tocanelor la cuptor.
Pai ce sa faci, afara e deja racoare (si in replica cuptorul poate sa mearga linistit), organismul deja are nevoie de proteine (proteine de calitate, bineinteles) asa ca nimic nu poate fi mai potrivit decat o mancare la cuptor (cu sosuletul aferent). :)

Ingrediente:
- 800g vita macra (am folosit pulpa de vitel)
- 500-600g masline
- 1 ceapa (taiata marunt)
- 1 morcov (ras)
- 200 ml suc de rosii

- 2 foi de dafin
- 1 praf de cimbru
- sare, piper
- o lamaie

Taiem vita cuburi si o fierbem la oala sub presiune timp de 20 de minute (din momentul in care incepe sa fiarba).
Merge fiarta si normal, dar n-as putea sa va spun cat. In caz ca mergeti pe varianta asta (ceva mai anevoioasa, ce-i drept) cel mai bine ar fi incercati din cand in cand o bucatica. Cand s-a fiert ca lumea si e moale e gata.

Dupa ce am rezolvat vita trecem la pasul urmator. Punem 3-4 linguri de ulei intr-o cratita ceva mai incapatoare si calim ceapa si morcovul pana se inmoaie.
Oparim maslinele si le adaugam impreuna cu sucul de rosii. Adaugam foile de dafin, cimbrul si potrivim de sare si piper. Lasam 5-10 minute sa fiarba la foc mic.
Curatam lamaia de coaja si de membrana alba si o taiem felii. Punem lamaia si mai lasam 10 minute sa fiarba.

Dam la cuptor (incalzit la 200 grade) pentru aproximativ 30 minute (pana scade frumos). N-ar strica sa puneti si 100 ml de vin rosu (cam cu 10 minute inainte de final). ;)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu