marți, 13 decembrie 2011

Mutabal


Adica mai pe romaneste o salata de vinete cu ceva tahin si ceva iaurt.
Mutabal este o reteta specifica arabe, si nu numai. Variante gasim si in Turcia, Armenia si Israel.

De mult cochetez cu aceasta reteta dar de fiecare data m-am lovit de un mic amanunt: lipsa vinetelor. Fie nu eram in sezon, fie eram in sezon si imi era lene sa le coc. :)
Eh, se pare ca si bucatarii comozi (ca sa nu zic lenesi) au norocul lor. In cazul mea acest noroc s-a manifestat prin faptul ca acum ceva vreme am primit niste vinete gata coapte, curatate si congelate.

In caz ca nu veti beneficia de o asemenea oferta de nerefuzat puteti apela oricand la vinetele congelate din comert. Care sunt foarte ok cu exceptia faptului ca au foarte multa apa. Asa ca aveti grija sa le scurgeti bine bine inainte de a le prepara.

Ingrediente:
- 300-400g vinete coapte si curatate
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri tahini (se gaseste la macelariile arabesti)
- 3-4 linguri de iaurt (Cedra de la Napolact sau iaurt grecesc de la Olympus)
- 2-3 linguri de ulei de masline
- un praf de chimion
- un praf de sare si unul de piper

Punem toate ingredientele la robot/blender si amestecam pana se omogenizeaza. Nu trebuie sa iasa chiar ca o pasta, ideal ar fi sa se mai simta textura vinetelor un pic. La final potrivim de sare si piper daca mai este cazul si cam gata.
Puteti decora cu un pic da boia si ulei de masline, ca la humus.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu