luni, 20 februarie 2012

Tarta cu crema de ananas si bezea


Reteta de azi este o varianta a tartei cu bezea si crema de citrice. Sincer sa fiu varianta asta a iesit chiar mai buna. Combinatia de ananas si bezea cu cocos este cat se poate de interesanta.
Un singur lucru a umbrit aceasta capodopera ... blatul. :))
M-am incapatanat si de data asta sa ma iau dupa reteta originala si ca si la tarta cu citrice am obtinut o chestie extrem de faramicioasa.
Asa ca pentru a evita problemele de orice tip mi-am luat libertatea sa prezint in reteta de mai jos alt blat (cel de cheesecake, cu unt in loc de albus), blat care este 100% garantat. :)

 Ingrediente:

pentru blat:
Ingrediente pentru blat:
- 150g biscuiti digestivi (neaparat digestivi)
- 75g unt

pentru crema de ananas:
- 250g de ananas din conserva (plus zeama); ar fi bine sa cautati ananas la conserva slab indulcit (mda, exista si asa ceva) nu de alta dar altfel o sa iasa tarta un pic prea dulce; daca nu gasiti asa ceva mai reduceti din cantiatea de zahar alocata cremei de ananas
- 40g amidon alimentar
- coaja rasa de la un lime
- sucul de la acelasi lime
- 2 galbenusuri
- 60g zahar

pentru bezea:
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 90g zahar
- 2 linguri de fulgi de cocos

Punem biscuitii la robot pana se maruntesc bine (ca un nisip cu granulatie mai mare). Topim untul si il adaugam peste biscuiti pana obtinem ca un fel de nisip umed.
Intindem biscutii pe fundul unei forme de prajituri si bagam la cuptor (incalzit la 180 de grade) pentru 7-10 minute. Scoatem si lasam la racit.

Ei bine, o data rezolvata problema spinoasa a blatului putem trece la crema. Punem ananasul din conserva la robot pana obtinem un piure fin. Adaugam amidonul si coaja rasa de lime si amestecam din nou.
Punem intr-un vas gradat 150-200ml din zeama de la ananas impreuna cu zeama de la lime si completam cu apa pana obtinem 300 ml de lichid. Il dam in clocot si adaugam piureul de ananas. Reducem focul si amestecam usor pana obtinem o crema groasa si omogena.
Luam vasul de pe foc. Amestecam bine zaharul cu galbenusurile pana obtinem o crema omogena. Adaugam 3 linguri din crema de ananas fierbinte peste galbenusuri, amestecam bine apoi le turnam peste crema de ananans si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam crema peste blat.

Pentru bezea lucururile sunt un pic mai simple. Batem spuma albusurile cu sare (ar fi bine ca albusurile sa fie cat mai reci, eventual si vasul in care le batem). Adaugam zaharul treptat si la final punem si fulgii de nuca de cocos. Intindem peste crema de ananas si dam la cuptor pentru 15-20 minute pana bezeaua se rumeneste un pic. Si cam asta e. :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu