luni, 16 septembrie 2013
Tocana iraniana cu vinete, rosii si sirop de rodii (bademjan)
Fara nicio exagerare tocana (sau mancarea) de fata reprezinta unul dintre cele mai bune feluri de mancare fara carne gatit de mine vreodata, daca nu cea mai buna chiar.
In plus reteta asta mi-a confirmat faptul ca bucataria iraniana este una deosebita, un spatiu culinar vast ce se cere explorat, cum ar veni. :)
marți, 3 septembrie 2013
Chiftele cu rosii (Santorini tomato keftedes)
Cu aceste chiftele m-am intalnit in Santorini (normal, ca doar nu in Berceni la noi).
A fost dragoste la prima vedere, sincer sa fiu nu credeam ca o combinatie atat de simpla poate sa fie atat de gustoasa.
Ca sa intelegeti cum sta treaba, chiftelele de fata sunt oarecum inrudite cu cele de dovlecei (prezente de altfel si in bucataria romaneasca). Cu mentiunea ca datorita verdeturilor si a rosiilor vor iesi mult mai aromate.
Legenda spune ca trebuiesc gatite cu rosii din Santorini, altfel nu ies cum trebuie. Abureala (sau marketing), evident. :))
Eu unul am incercat cu niste rosii de pe la noi (calitate extra) si au iesit exact ca la sursa, fara falsa modestie.
Ca de obicei pentru situatii de genul asta o sa va recomand sa le gatiti exclusiv in sezon, cu rosii de gradina.
luni, 26 august 2013
Pizza cu pesto
Cum vara e cam pe duca ar fi bine sa profitati de busuiocul care inca se mai gaseste in piete.
Si cum sa va explic eu, pizza de fata e numai buna pentru asta.
Personal am inclus-o in top 3 personal si credeti-ma, asta spune multe ... ;)
sâmbătă, 24 august 2013
Salata mediteraneeana de vita
Salate de genul asta am tot improvizat de-a lungul timpului cu rezultate relativ multumitoare.
Eh, asta pana la salata de fata unde rezultatul fost de-a dreptul impresionant. :)
Cumva, se pare ca in semi-ignoranta mea am reusit sa combin ingredientele perfect si sa obtin o salata de sezon de-a dreptul delicioasa.
(subliniez "de sezon", cu alte cuvinte nu are sens sa va apucati sa o faceti iarna cu ingrediente din super-market)
marți, 20 august 2013
Souvlaki
In caz ca exista cineva care inca se intreaba ce reprezinta souvlaki o sa detaliez si o sa va spun ca reprezinta frigaruile grecesti.
Avem variante cu porc, miel si pui. Unele surse sustin ca ar fi variante si cu peste (asta fiind varianta un pic mai exotica).
Le putem consuma fie cu cartofi prajiti si ceva salata, fie in lipie (de departe varianta mea preferata, a se vedea si in poza) cu tzatziki, rosii si ceapa rosie.
Eu unul am incercat varianta cu porc, nu de alta dar porc mananc atat de rar incat am zis sa imi fac de cap cu ocazia asta. :)
Cand oi avea timp o sa incerc si varianta cu miel evident.
sâmbătă, 10 august 2013
Restaurant corean SSAM
La SSAM am ajuns (impreuna cu colegii mei) sedusi de un banal voucher groupon.
Cum de mult urmaream sa aprofundez subiectul voucherul cu pricina a picat la fix.
Si a meritat, a fost o experienta cat se poate de interesanta pe care sper sa o pot repeta cat de curand.
duminică, 4 august 2013
Cheesecake cu caise
De data asta o sa sar peste obisnuita introducere.
Nu de alta, dar subiectul cheesecake a fost analizat si ras-analizat atat din punct de vedere teoretic cat si practic.
Asa ca o sa ma rezum la a va spune ca este vorba de un cheese cake de sezon, aromat cu piure de caise, ceva fin si subtil, cum ar veni. :)
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)