joi, 18 august 2011

Quesadilla cu pui


Initial am vrut sa fac o quesadilla ca la mama ei, cat mai aproape de original . Asa ca foarte constiincios m-am pus pe cautat retete.
Dupa care treaba s-a complicat.  Mai exact am descoperit ca retelele difera foarte mult si ca termenul quesadilla este foarte foarte general.
Se pare ca numitorul comun este branza, avand in vedere si numele: quesadilla vine de la queso, care inseamna branza in spaniola. Si cam atat.
Asa ca am luat ce e mai bun din fiecare reteta si pana la urma a iesit bine. Adica foarte bun. :)

Ingrediente:
pentru guacamole
- un avocado
- 2 rosii
- o ceapa medie
- 1-2 ardei iuti
- 2-3 catei de usturoi
- zeama de la jumatate de lime

pentru umplutura
- 100g mozarella
- 100g gorgonzola
- 200-300g piept de pui
- un ardei gras verde si unul rosu (medii)
- 2 feliute de prosciuto, jambon semi-crud, speck sau similar.

pentru sosul de iaurt
- 200g iaurt grecesc (am luat olimpus, beton)
- un castravete mic, taiat marunt

- 4 lipii, ideal ar fi tortilla dar merg si lipii


Cu guacamolele treaba e simpla, curatam avocado, taiem rosiile cuburi, taiem marunt ustoruiul si ardeiul iute si le punem la blender.

 
Adaugam si zeama de la lime si ii dam bataie pana se omogenizeaza cat de cat. Nu exagerati ca sa nu iasa chiar pasta.


Batem un pic pieptul de pui si il punem la gratar impreuna cu ardeii.


E la fix, pana se rumeste puiul se rumenesc si ardeii.


Taiem branza in bucatele



La fel procedam si cu puiul si ardeii copti pe gratar


Eh. si acum trecem la asamblare, cum se mai zice in termeni ingineresti.
Punem o lipie in tigaie si presaram jumatate din cantitatea de branza, pui si ardei plus o feliuta se jambon rupta bucatele. Adaugam si 1-2 linguri de guacamole si lasam pana lipia se rumeneste un pic si branza da semne ca ar vrea sa se topeasca.


Punem o lipie deasupra si intoarcem; tinem pana lipia numarul doi se rumeneste si ea.
Intre timp amestacam iaurtul cu un pic de sare, piper si castravetele taiat marunt.

Cand s-a rumenit lipia, scoatem, taiem in patru si servim cu sos de iaurt si extra guacamole.
Repetam algoritmul cu restul de ingrediente plus cele doua lipii ramase. :)


A iesit bun bun, mai bun decat am mancat prin oras. Bine, nici nu era greu avand in vedere ca de regula am servit niste quesadilla mai romanesti asa, cu pui, costita si cascaval. :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu