marți, 23 august 2011

Salata toscana


Mentiune: ignorati puiul. :)
Salata toscana nu contine piept de pui la gratar. Ala a fost pe langa asa, cat de ne luam necesarul proteic.

Asa, istoria zice ca salata toscana era prezenta pe mesele saracilor, incropita din resturi. Eh, intre timp lucrurile s-au schimbat si a devenit un produs de care beneficiaza toate clasele sociale. :)

Ingrediente:
- 4-5 rosii mari
- 8-10 fileuri de ansoa taiat bucatele
- 1 lingura de capere tocate
- 1 si 1/2 lingura busuioc proaspat taiat marunt
- 2 maini de crutoane (eu am transformat 2 felii de paine in crutoane cu ajutorul unui toaster); reteta originala spune sa folosim paine uscata, dar ce sa faci, n-am avut
- 1 catel de usturoi
- otet aceto balsamic

Taiem rosiile si punem lingurita de otet peste.

Adaugam ansoa, capere plus usturoi


si amestecam.


Adaugam o lingura de otet, busuiocul si crutoanele (sau painea uscata)

 
si amestecam bine bine, presam rosiile cu o furculita astfel incat sa se imbibe bine crutoanele/painea

La sfarsit decoram cu busuioc taiat mai mare si gata. Produsul finit e nemaipomenit, ansoa, caperele si otetul balsamic ii dau o aroma deosebita.
In plus crutoanele/painea uscata absorb din sos dar totodata isi pastreaza cat de cat textura (adica nu se inmoaie prea tare).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu